Traian Băsescu

Băsescu: Dacă se fac alegeri anticipate ar câștiga tot PSD și tot cu scor mare

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu îi califică pe cei care doresc alegeri anticipate drept "copii" și nu crede că există vreun politician responsabil care să poată spune că în România se pot organiza alegeri anticipate.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.12.2017 - 22:08

"Cei care vorbesc de alegeri anticipate sunt copii. Nu cred că este vreun politician responsabil care poate spune că în România se pot organiza alegeri anticipate, la un an după victoria răsunătoare a PSD. Vă spun ceva, mă tem că ar câștiga tot PSD și tot cu scor mare. Pentru că măsurile pe care le-au luat satisfac clientela lor. Clientela lor e mulțumită, clientela lor e nepăsătoare la legile justiției, clientela lor îi susține și îi votează chiar dacă sunt în pușcărie sau arestați. Am vrut de două ori în cele două mandate ale mele să văd dacă putem organiza alegeri anticipate. Conform Constituției, nu se poate, decât dacă întregul Parlament ar demisiona. Altfel nu se poate", a insistat Traian Băsescu, duminică, într-o emisiune la B1 TV.

Fostul șef al statului estimează că un mecanism care, teoretic, ar putea duce la anticipate ar fi ca PSD și ALDE, care au majoritatea în Parlament, să își dea jos premierul din nou, să propună alți doi premieri pe care să îi dea jos și pe aceia, iar atunci președintele poate genera alegeri anticipate, dizolvând Parlamentul.

Traian Băsescu a precizat, însă, că nu vede posibil acest lucru.

Comentarii