9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăBăsescu: "Am vrut să aflu dacă Ponta e acoperit. SRI mi-a spus...

Băsescu: “Am vrut să aflu dacă Ponta e acoperit. SRI mi-a spus că nu-mi poate comunica”

”De unde să ştiu, frate, dacă e acoperit? Trăznaia asta, că am văzut că îi întrebaţi şi pe Dragnea şi pe Tăriceanu dacă au acoperiţi… Să ştiţi că nimeni nu ştie. Eu am vrut ca şef de stat să aflu dacă Ponta a fost ofiţer acoperit şi mi-a răspuns Serviciul (Român de Informaţii – n.r.): <conform legii nu vă putem comunica>. PMP e prea tănăr ca să aibă, dar poţi să ştii?… Şi dacă ştii, poţi să fii sigur?…”, a spus Traian Băsescu. El a mai spus că, în mod ”categoric”, ofiţerii acoperiţi în partide reprezintă o problemă.

Liviu Dragnea a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Piteşti, că toate partidele au acoperiţi. De asemenea, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că şi în partidul pe care îl conduce sunt ofiţeri acoperiţi ai serviciilor de informaţii, „oameni care răspund la duble comenzi”.

“E foarte greu să elimini această problemă. Aici e o chestiune de atitudine a celor care conduc aceste servicii. E o problemă de decizie politică până la urmă. Aici un rol mare îl vor avea şi comisiile de supraveghere a serviciilor de informaţii. (Aceste comisii – n.r.) să aibă puteri suplimentare. Eu cred că comisiile de supraveghere a activităţii serviciilor de informaţii trebuie să aibă acces la toate informaţiile, mai puţin la cele care se referă la operaţiuni în curs de desfăşurare, unde când informaţiile transpiră rişti să se compromită operaţiunile. Dacă nu se ajunge la lucrul ăsta atunci în continuare vom avea persoane cu comandă dublă peste tot, începând cu partidele, mergând cu mediul economic şi poate terminând cu presa”, a conchis preşedintele ALDE.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă