Sursa foto: inquamphotos.com

Barna spune că referendumul „Fără penali” va avea loc după ce trece pandemia

Vicepremierul Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, a declarat, luni, că după ce va trece pandemia de COVID-19 va fi organizat un referendum pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice".

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 28.12.2020 - 23:18

El a explicat, la TVR 1, că actuala coaliţie de guvernare are majoritate în Senat şi că dacă inițiativa ar fi adoptată, referendumul ar trebui organizat în mod obligatoriu în 30 de zile.

„În Senat, dacă mâine am vota-o, în 30 de zile facem referendumul. Dar nu e cazul să facem referendumul din cauza pandemiei. Suntem responsabili, nu vrem să scoatem oamenii la referendum acum în pandemie doar din orgoliul că rezolvăm repede acest subiect. Îl vom rezolva imediat ce trece pandemia şi revenim la o societate care iese cu încredere din casă. Vom organiza referendumul, apare în Constituţie", a spus Dan Barna.

Întrebat dacă partenerii de la PNL sunt de acord cu acest lucru, Barna a spus că liberalii susțin inițiativa. 

Inițiativa „Fără penali” s-a aflat printre proiectele ajunse în Senat și la finalul legislaturii trecute, însă PNL și USR s-au înțeles să boicoteze lucrările pentru ca PSD să nu poată stabili data alegerilor și să mărească „din pix” alocațiile pentru copii. Pe acest motiv, Senatul nu s-a întrunit deloc în ultimele luni. 

Comentarii