13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăBarna cere comunității internaționale să reacționeze în cazul decesului militarului român

Barna cere comunității internaționale să reacționeze în cazul decesului militarului român

“Atacurile teroriste de la Kabul ne privesc pe toţi! Al doilea român şi-a pierdut viaţa într-un atac în Afganistan, acolo unde ne aflăm, alături de partenerii noştri, să apărăm, prin prezenţa noastră, viaţa altor oameni. Condoleanţe familiei şi cinste tuturor militarilor şi diplomaţilor români care sunt în pericol în zone de conflict. Valul de atacuri teroriste compromite încercările de pacificare a Afganistanului, iar comunitatea internaţională trebuie să reacţioneze. Radicalismul şi violenţa, oriunde s-ar manifesta acestea şi în orice formă, distrug societăţi şi vieţi. Astăzi, din păcate, le-a căzut victimă încă un român”, a scris Barna pe Facebook.

Militarul a murit în urma unei explozii generate de o maşină capcană, în timp ce se afla într-o misiune de patrulare, a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Locul exploziei a fost în apropiere de Green Zone, unde luni spre marţi a mai avut loc un atac, soldat cu 16 morţi şi peste 120 de răniţi, atentat în care a murit un diplomat român şi un altul a fost rănit.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă