12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăBalastiera ilegală a lui Bădălău pune în pericol viețile a mii de...

Balastiera ilegală a lui Bădălău pune în pericol viețile a mii de oameni

Afacerile de milioane de euro s-au dovedit mult mai importante decât viețile a mii de oameni ce tranzitează zilnic podul ce leagă Bolintin-Vale de Malu Spart. La o distanță mai mică de 300 de metri, balastiera familiei Bădălău funcționează ilegal fără ca nimeni să constate ilegalitatea și să le ceară socoteală pentru infracțiunile comise. Podul se poate surpa oricând, avertizează experții în construcții.  

În zona podului sunt două stații de sotare a agregatelor, dintre care una a familiei Bădălău, deși există voci care afirmă că exploatarea agregatelor în exces a dus la coborârea talvegului și descoperirea pilonilor.

Este curios cum de persoanele ce ar trebui să verifice aspecte și să dea autorizații de funcționare nu au văzut aceste stații de sortare și munții uriași de balast sau alte agregate.

Zeci sau chiar sute de camioane de mare tonaj ies zilnic din balastieră și traversează podul de peste râul Argeș, ce leagă Bolintin-Vale de Malu Spart. Deși ar trebui ca balastiera să fie amplasată la o distanță de cel puțin 2 km în aval, una din balastierele familiei Bădălău este amplasată fix lângă piciorul podului din Bolintin, care este deja afectat.

Balastierele sunt în ilegalitate

După câteva măsurători de pe platforma Google Earth am constat că cea mai apropiată balastieră se află la nici 300 de metri de piciorul podului. Va trebui să avem alte dezastre precum în cazul podului prăbușit, anul acesta, la Piatra Neamț pentru a ne trezi la realitate?

Citește articolul integral pe Puterea.ro!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă