Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Renate Weber (Foto: Facebook)

Avocatul Poporului: Ca să reduceți drepturile civice, trebuie decretată starea de urgență

Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgență, pentru a putea aplica, în mod legal, măsurile de contracarare a pandemiei de coronavirus.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.03.2020 - 15:37

„Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României”, a precizat, joi, Avocatul Poporului, printr-un comunicat de presă.

„Nu punem în discuție oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple așa cum prevede legea fundamentală în cazul situațiilor excepționale. Acestea sunt exigențele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi și libertăți nu poate fi făcută decât în condițiile art. 53 din Constituția României", avertizează Avocatul Poporului.

Comentarii