2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomePolitică"Avem un partid extremist în Parlament, care și-a asumat aceste proteste", susține...

“Avem un partid extremist în Parlament, care și-a asumat aceste proteste”, susține vicepremierul

“De aseară avem în mod oficial un partid extremist în Parlamentul României, care și-a asumat aceste proteste”, a declarat, marți, 30 martie 2021, la postul de televiziune Digi 24, vicepremierul Dan Barna, copreședintele USR PLUS.

Vicepremierul Barna s-a referit, astfel, probabil, la partidul AUR, despre care consideră că a încurajat protestele neautorizate care s-au desfășurat, luni, în mai multe orașe ale României, cele mai mari fiind în București. Pe de altă parte, și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că aceste proteste ar fi fost justificate.

Pe parcursul acestor proteste s-au constatat “manifestări fasciste”, față de care Guvernul va avea “toleranță zero”, a avertizat vicepremierul. În opinia lui Dan Barna, una dintre aceste manifestări fasciste a fost cea din fața unui spital Covid din Bacău, unde protestatarii au strigat, către personalul medical, “Asasinii!”.

Proteste au avut loc, luni, la București, Brașov, Bacău, Galați și Drobeta Turnu Severin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă