Foto Arhiva

Autoritatea Palestiniană: Cerere pentru România să nu-şi mute Ambasada la Ierusalim

Premierul palestinian Rami Hamdallah i-a transmis reprezentantului României la Ramallah că Autoritatea Palestiniană cere României să nu-şi mute ambasada la Ierusalim, informează site-ul publicaţiei The Jewish Press.

Share

Rl online 0 comentarii

20.04.2018 - 13:03

În cadrul întrevederii care a avut loc joi, Hamdallah a declarat că o astfel de acţiune "ar constitui o încălcare legilor internaţionale şi rezoluţiilor ONU, şi ar distruge şansele de pace şi de creare a unui stat palestinian (...) cu Ierusalimul de Est drept capitală", se arată într-un comunicat al cabinetului premierului de la Ramallah, citat de agenţia de ştiri WAFA.

Hamdallah a discutat cu reprezentantul României, Catalin Ţîrlea, despre relaţiile bilaterale, şi a mulţumit României pentru sprijinul acordat dezvoltării instituţiilor statului palestinian, subliniind importanţa cooperării în domenii precum turismul, educaţia şi cultura, relatează WAFA, agenţia de presă a Autorităţii Palestiniene.

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa "unică şi indivizibilă", dar partea de est a oraşului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obţină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele ţărilor în Israel sunt în Tel Aviv.

Decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a muta ambasada SUA în acest oraş a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Adunarea Generală ONU, Uniunea Europeană şi Rusia.

Comentarii