Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autoritatea Electorală Permanentă a sesizat ANAF cu privire la neregulile campaniei PNL

Autoritatea Electorală Permanentă a sesizat ANAF pentru a verifica neregulile financiare constatate de instituţie cu privire la finanţarea campaniei electorale a PNL din 2016, se arată într-un răspuns al AEP la interpelarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

26.07.2018 - 20:34

"În ceea ce priveşte primul punct al solicitării, menţionăm că, în cazul în care din documentele prezentate de către formaţiunea politică nu a rezultat în mod clar tipul serviciului sau al bunului achiziţionat, respectiv realitatea acestora, AEP a solicitat informaţii suplimentre de la reprezentanţii competitorului electoral şi de la furnizorii de bunuri şi servicii. În plus, pentru toate cazurile în care a existat suspiciune de facturare incorectă, AEP a comunicat instituţiei competente, respectiv ANAF, neregulile financiare constatate de controlorii AEP, în vederea analizării şi competentei verificări", precizează AEP în răspunsul dat interpelării liderului PSD, Liviu Dragnea.

Autoritatea Electorală Permanentă a adăugat că în cadrul controlului privind finanţarea campaniei electorale a PNL din anul 2016, efectuat în vederea rambursării, au fost constatate nereguli, motiv pentru care instituţia nu a validat sumele aferente cheltuielilor din campanie.

"AEP a constatat în cadrul controlului finanţării campaniei electorale a PNL la alegerile parlamentare din anul 2016, efectuat în vederea rambursării, că realitatea şi legalitatea unor operaţiuni financiare nu a fost probată conform prevederilor Legii nr.334/2016 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale republicată. Drept urmare, AEP nu a validat sumele aferente cheltuielilor electorale menţionate şi a emis Decizia de nerambursare a cheltuielilor electorale nr.108/10.04.2017 pentru suma de 1.774.123.62 de lei, această sumă incluzând toate sumele invalidate în urma controlului aferent cheltuielilor electorale a căror rambursare a fost solicitată de către PNL cu ocazia alegerilor parlamentare din 2016", potrivit sursei citate.

Pe 10 iulie, liderul PSD, Liviu Dragnea a efectuat o interpelare către AEP, prin care solicita informaţii cu privire la modul de finanţare a campaniei electorale din 2016 a PNL.

"Care au fost sancţiunile dispuse de către reprezentanţii AEP cu privire la faptul că în baza mai multor Contracte de Prestări Servicii încheiate între filialele PNL şi o firmă privată a fost prestat un serviciu unic, dar au fost emise 5 facturi distincte în cuantum de 17.335.68, urmărindu-se astfel eludarea aplicării normelor referitoare la rambursarea cheltuielilor, norme prev. de Legea cu nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată?", este prima întrebare a liderului PSD.

O altă întrebare adresată AEP de Liviu Dragnea era: "Care au fost măsurile dispuse de către reprezentanţii AEP cu privire la modalitatea de executare a obligaţiilor rezultate din încheierea Contractelor de Prestări Servcii între filialele PNL?"

Comentarii

loading...