15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăAurelian Pavelescu îl acuză pe Ludovic Orban că se erijează în executor...

Aurelian Pavelescu îl acuză pe Ludovic Orban că se erijează în executor testamentar al lui Coposu

După ce Ludovic Orban, preşedintele PNL, a participat la ceremonia de sfinţire a Casei Memoriale “Iuliu Maniu” de la Bădăcin şi a depus azi o coroană de flori la statuia lui Corneliu Coposu de pe Calea Victoriei din Bucureşti, Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD, i-a trimis o scrisoare deschisă, prin care îi reaminteşte liderului liberal de câte ori după 1989, partidul lui Corneliu Coposu a ajutat PNL să supravieţuiască politic.
Totodată, preşedintele PNŢCD mai subliniază că în istorie că PNŢ şi PNL au fost adversare.
De la Palatul Victoriei, mass-media a primit un mesaj din partea premierului Ludovic Orban:
“Spiritul civic dovedit la alegerile de ieri și opțiunile foarte clare ale românilor din țară și din afara granițelor arată că suntem pe drumul corect în raport cu viitorul european al României. Însă lupta trebuie dusă mai departe, cu onestitate, cu credința în principiile binelui și cu puterea exemplului personal, care să educe tinerii în spiritul valorilor universale, așa cum ne îndruma seniorul în testamentul său politic.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, conchide mesajul primului ministru cu referire la personalitatea simbolică a lui Corneliu Coposu.
 
După pierderea alegerilor din 2000, PNL a făcut tot ce a putut pentru a lua zestrea de primari, consilieri şi structurile PNŢCD cu “scopul de distrugere totală.”
Aurelian Pavelescu susţine că liderul liberal, Ludovic Orban, intenţionează să continue linia liberalilor de după 2000 prin confiscarea, de această dată, a valorilor naţionale, aduse de PNŢCD, acuzând că “PNL-ul s-a scufundat în nedemintate, devenind aripa politică a poliţiei politice care a pus stăpânire pe ţară.”  
“Azi, văzând opțiunile noastre politice, ați depus o coroană de flori la statuia lui Corneliu Coposu ca și cum voi, liberalii, ați fi executorii testamentari ai politicii Senioriului, deși faptele voastre politice sunt contra: v-ați poziționat împotriva referendumului pentru familie, ați susținut Protocoalele secrete și poliția politică, l-ați recunoscut drept erou național pe torționarul Aiudului, Augustin Lazăr, ați dezbinat națiunea cu mesajul urii și violenței, ați călcat în picioare Constituția și ați devenit steagul neo-marxismului globalizant și anti-creștin în România. Nu aceasta este doctrina lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache și Corneliu Coposu, venită de la Andrei Șaguna și Simion Bărnuțiu,” scrie Aurelian PAVELESCU, președintele PNȚCD, în finalul scrisorii, făcută publică chiar în ziua de 11 noiembrie, ziua de comemorare a lui Corneliu Coposu.

 
 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă