10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăAUR va coopera cu un partid din Serbia pentru susținerea minorităților din...

AUR va coopera cu un partid din Serbia pentru susținerea minorităților din România și din Serbia

Partidul AUR din România a anunțat că va coopera cu un partid din Serbia, denumit Dosta Je Bilo, pentru susținerea minorităților din România și din Serbia.

Planurile de colaborare dintre cele două partide au fost anunțate după o primă întâlnire oficială care a avut loc vineri, în Serbia, între o delegaţie parlamentară AUR, condusă de deputatul Ringo Dămureanu, şi preşedintele “Dosta Je Bilo”, Saşa Radulovici.

Acesta din urmă a fost ministru al Economiei în guvernul de la Belgrad, până în anul 2013. Saşa Radulovici este preşedintele formațiunii politice “Dosta Je Bilo” din Serbia, care face parte din grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni. În acest grup politic european va deveni membru și partidul, AUR, în următoarele două săptămâni.

Din delegația sosită din România au făcut parte deputatul Ringo Dămureanu, vicepreședinte AUR, precum și senatorii Evdochia Dusia Aelenei şi Adrian Gheorghe Cătană.

Anunțul de presă transmis de filiala Dolj a partidului AUR vine la mai puțin de zece zile după ce autorităţile Serbiei au decis să interzică intrarea în țara vecină a deputatului AUR Ringo Dămureanu. Motivul invocat pentru această decizie de funcționarii sârbi a fost faptul că deputatul român nu a prezentat, la frontieră, rezultatul unui test Covid. Deputatul AUR a explicat, la acel moment, că el are pașaport diplomatic și că nu i se pare normal ca deținătorii de pașaport diplomatic să fie obligați să prezinte un test Covid.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă