12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăAUR a adoptat Declarația de la București ce vizează drepturile fundamentale ale...

AUR a adoptat Declarația de la București ce vizează drepturile fundamentale ale omului

Participanţii la conferinţa ”The First European Forum on the Supremacy of National Constitutions over European Bureaucracy”, organizată de AUR, au adoptat Declarația de la București prin care este exprimat ataşamentul pentru drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.

“Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat la Palatul Parlamentului primul forum european pe tema ‘supremaţiei constituţiilor naţionale asupra birocraţiei de la Bruxelles – valori conservatoare în Uniunea Europeană’, la care au participat parlamentari, europarlamentari şi experţi din 22 de state europene. În cadrul evenimentului a fost adoptată “Declaraţia de la Bucureşti”. Documentul reafirmă ataşamentul pentru o Europă comună orientată spre viitor, în care drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului sunt valori supreme, iar suveranitatea naţională, democraţia autentică şi economia socială de piaţă constituie garantul dezvoltării libere şi durabile a societăţii”, se arată într-un comunicat al AUR transmis, sâmbătă, conform agerpres.ro.

Potrivit comunicatului, semnatarii documentului “spun un nu răspicat dictaturii celor care încearcă să le schimbe modul de viaţă şi se opun birocraţiei europene şi falselor elite politice care au pierdut legătura cu cetăţenii. Pacea, solidaritatea şi cooperarea reciproc avantajoasă dintre naţiuni sunt scopuri pe care se angajează să le servească împreună”.

Totodată, aceştia resping “orice idee de aplicare a forţei sau de ameninţare cu aplicarea forţei în relaţiile dintre state şi condamnă agresiunile militare de orice tip”.

În finalul declaraţiei, participanţii se angajează să lucreze împreună în vederea identificării şi aplicării de soluţii practice pentru problemele şi provocările ridicate în faţa cetăţenilor şi naţiunilor de evoluţiile politice, economice şi sociale de pe continent şi din lume.

AUR s-a raliat la Declarația de la București privind drepturile fundamentale ale omului, dar și agresiunea rusească a fost vizată aici

De asemenea, parlamentarii prezenţi la eveniment şi-au exprimat intenţia adoptării, în forurile legislative din care provin, a unei declaraţii comune faţă de “agresiunea rusească”.

Conferinţa “The First European Forum on the Supremacy of National Constitutions over European Bureaucracy” se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 18-20 februarie 2022, şi reuneşte mai multe comisii de lucru în care principalele subiecte de pe ordinea de zi sunt evenimentele din Ucraina şi decizia recentă a Curţii Europene de Justiţie.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a respins miercuri recursul formulat de Polonia şi Ungaria împotriva noului mecanism care ar permite UE să taie fondurile europene pentru ţările membre care încalcă drepturile şi libertăţile democratice, transmite Reuters.

”Curtea respinge acţiunea (Ungariei şi Poloniei)”, a anunţat instanţa europeană.
Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă