Audieri Coldea: S-a discutat timp de patru ore doar despre protocolul Parchet-SRI

În primele primele patru ore ale audierii fostului prim-adjunct al şefului SRI, Florian Coldea, s-a discutat doar despre protocolul dintre Parchetul General şi SRI, au declarat pentru Mediafax surse din interiorul Comisiei de control SRI.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 05.04.2018 - 16:47

”În primele patru ore am discutat cu dl Coldea (Florian, fost prim-adjunct al şefului SRI) doar despre protocol (Parchetul General - SRI - n.r.) şi despre semnătură.... Nu am discutat nimic altceva”, au declarat pentru Mediafax surse din Comisia de control SRI.

Potrivit surselor citate, va exista încă cel puţin o audiere a fostului prim-adjunct al şefului SRI Florian Coldea.

Audierea lui Florian Coldea, a doua în Comisia de control SRI, a început la ora 11.00.

Referitor la diferenţa de semnături pe documentele de la PICCJ şi la SRI, semnalată de jurnalistul Radu Soviani, şeful Comisiei SRI, Claudiu Manda, senator PSD, a declarat miercuri. "Mâine probabil că prima întrebare la audierea domnului Florian Coldea va fi dacă a semnat cele două documente, dacă au fost diferenţe".

„Rămăsesem la relaţia domniei sale cu zona de Parchete, zona de partide politice nu ştiu cât am reuşit să aprofundăm, plus zona de mass-media, după care toate celelalte elemente punctuale pe care le-au transmis cei care au venit la comisie şi ne-au spus că ar avea legătură cu domnul Coldea. Toate referirile doamnei Udrea la domnul Coldea, toate referirile domnului Dragnea, toate cele referiri”, a precizat Manda, după audierea anterioară.

Florian Coldea, fostul adjunct al SRI, a fost audiat, timp de opt ore, pe 13 martie 2018, în Comisia de Control, la final spunând că toate măsurile luate de el au dus la un stat sigur şi un Serviciu modern. A refuzat însă să răspundă la vreo întrebare legată de controlul asupra Justiţiei şi implicarea în dosare.

Comentarii