Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Au fost constituite delegațiile interparlamentare ale Parlamentului European

Parlamentul European va avea 44 de delegații interparlamentare în această legislatură, având ca scop menținerea relațiilor cu membri ai parlamentelor altor țări, regiuni și organizații, a anunțat serviciul de presă al PE.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2019 - 14:55

Eurodeputații au votat miercuri la prânz asupra componenței delegațiilor interparlamentare.  Membrii diferitelor delegații au fost anunțați la ora 19.00 (20.00 ora României).

Potrivit PE, delegațiile Parlamentului European la „comisiile" interparlamentare se întâlnesc cu omologii lor în reuniuni oficiale periodice. Majoritatea acestor comisii interparlamentare sunt bilaterale: acestea implică Parlamentul European și o altă delegație, de regulă dintr-o singură țară.

Comisiile interparlamentare pot fi numite „Comisii parlamentare de asociere", „Comisii parlamentare de cooperare", „Comisii parlamentare mixte" sau „Comisii parlamentare de stabilizare și asociere", în funcție de o serie de factori.

Toate aceste comisii au fost create prin acorduri bilaterale încheiate între UE și partenerii săi. Reuniunile se desfășoară în conformitate cu un „regulament de procedură" strict.

Parlamentul European are, în prezent, 15 delegații care participă la 23 de comisii parlamentare. Printre exemple se numără Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic (D-MX) și Delegația la Comitetul parlamentar de asociere UE-Ucraina D-UA.

Comentarii

loading...