13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăAttila Korodi: DNA are o problemă de credibilitate dar Kovesi îşi...

Attila Korodi: DNA are o problemă de credibilitate dar Kovesi îşi va duce mandatul până la sfârşit

 Attila Korodi estimează însă că actuala şefă a DNA, Laura Kovesi, îşi va duce mandatul până la sfârşit.

“Eu cred că are o problemă de credibilitate (nr. – DNA), pentru că răspunsurile date instituţional de DNA la scandalurile care la ora actuală există încă nu sunt concludente şi problema care se pune e dacă nu vor apărea şi alte astfel de scandaluri, alte înregistrări, alte lucruri care sunt aduse de diferite persoane în faţa opiniei publice şi dacă nici acelea nu sunt aduse cu argumente sau contraargumente, nu sunt analizate serios instituţional şi societatea românească nu va primi un răspuns solid, atunci această instituţie DNA va pierde enorm de mult şi va pierde România atunci, probabil”, a declarat deputatul Attila Korodi, la RFI.

Acesta a vorbit de “câteva nelămuriri, mai ales privind cazurile din Ploieşti” şi de alte alte elemente “care arată că în DNA există sau pot să existe anumite metodologii, practici, care nu sunt corecte”, şi a punctat faptul că singurele instituţii care pot spune dacă aceste informaţii sunt veridice sunt Inspecţia Judiciară şi CSM.

Deputatul UDMR a subliniat că “DNA sau orice instituţie nu are cum să depindă de un singur om”, şi că este nevoie de mecanisme de corectare, de reglare a unor probleme care apar, pentru ca opinia publică să nu rămână cu imagina unei instituţii ineficiente, sens în care singura care va pierde în acest scandal va fi DNA.

“De aceea ar trebui ca toată lumea să facă diligenţe ca această problemă de imagine a unei instituţii ineficiente sau chiar de ineficienţă instituţională, dacă este confirmată de Inspecţia judiciară sau de CSM, să fie corectată, pentru că vorbim de un lucru foarte important. Lupta anticorupţie este primordială, pe de altă parte drepturile omului sunt esenţiale şi cele două lucruri trebuie văzute în ansamblu şi împreună”, a afirmat Attila Korodi.

În opinia acestuia, Laura Codruţa Kovesi îşi va duce mandatul până la capăt, în anul 2019.

“Procuroarea şefă, Laura Codruţa Kovesi, a zis că nu demisionează, a zis că toate probele sau elementele aduse în discuţie sunt făcute de oameni care sunt acuzaţi de infracţiuni şi din cauza aceasta nu sunt credibile. Pe de altă parte, preşedintele României a zis că el nu vede la ora actuală argumente ca să o demită pe procuroarea şefă. Şi atunci suntem în situaţia în care trebuie să punem întrebarea dacă se va schimba ceva. Eu nu cred că se va schimba ceva pe termen scurt. Noi credem că procuroarea şefă îşi va duce mandatul până la sfârşit, în anul 2019”, a spus liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă