8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăPoliticăATAC ÎN SIRIA. Guvernul „susține acțiunea fermă de răspuns”. UPDATE

ATAC ÎN SIRIA. Guvernul „susține acțiunea fermă de răspuns”. UPDATE

UPDATE ORA 14:00 – „România susține și este solidară cu acțiunea fermă de răspuns a SUA, Marea Britanie și Franța în Siria, ca urmare a atacului chimic și reiterează sprijinul ferm pentru orice efort al comunității internaționale destinat încetării conflictului din Siria”, a scris Guvernul, pe pagina de Facebook.

UPDATE ORA 13:35 – Ministerul Afacerilor Externe condamnă în mod ferm utilizarea armelor chimice în orice circumstanţe și consideră că acţiunea întreprinsă de SUA, Marea Britanie şi Franţa e o reacţie fermă la atrocităţile comise asupra populației din Douma.

„Rapoartele îngrijorătoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, împotriva populaţiei din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgenţă, de o manieră independentă şi imparţială. Ministerul Afacerilor Externe pledează pentru tragerea la răspundere, în urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act”, informează, sâmbătă, un comunicat MAE.

Potrivi sursei citate, acţiunea întreprinsă de SUA, Marea Britanie şi Franţa, pe 14 aprilie, e o reacţie fermă la atrocităţile soldate cu numeroase victime în rândul populaţiei civile din Douma.

„România este solidară cu aliaţii şi partenerii săi strategici. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă necesitatea soluţionării conflictului din Siria, care a provocat suferinţă populaţiei siriene. Consideră, de asemenea, esenţial ca toate părţile implicate în dosarul sirian să continue să sprijine activ demersurile ONU destinate încheierii acestei crize”, se mai arată în comunicatul MAE.

UPDATE ORA 13:28 – Folosirea armelor chimice este inacceptabilă în orice circumstanţe şi constituie o încălcare flagrantă a regimului internaţional de neproliferare, a normelor fundamentale de drept internaţional, a afirmat astăzi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

„Exprim solidaritatea cu aliaţii noştri, SUA, Marea Britanie şi Franţa, care au răspuns, la 14 aprilie 2018, de o manieră fermă şi proporţională la atacul chimic din localitatea Douma, Ghouta de Est (R. A. Siriană), soldat cu victime în rândul populaţiei civile, inclusiv copii. Consider că folosirea armelor chimice este inacceptabilă în orice circumstanţe şi constituie o încălcare flagrantă a regimului internaţional de neproliferare, a normelor fundamentale de drept internaţional”, a scris Dragnea, pe Facebook.

 

ORA 12:51 – La ore bune după ce atacurile armatelor americană, franceză și britanică s-au încheiat la Damasc, a apărut și prima reacție a unui oficial de la București. Este vorba de șeful statului, Klaus Iohannis, care a postat pe Twitter, în limba engleză, un mesaj în care arată susținerea față de acțiunile aliaților din NATO.

“România își reiterează condamnarea utilizării armelor chimice în Siria, care este dincolo de orice justificare. Rămânem solidari cu acțiunile partenerilor noștri strategici”, a scris Iohannis pe rețeaua de socializare.

Până la aceasă oră, niciun al oficial român nu a mai reacționat la atacurile aliaților asupra Damascului.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă