30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăAtac dur din PSD la Năsui: O singură viziune-agonie și faliment

Atac dur din PSD la Năsui: O singură viziune-agonie și faliment

„Ministrul Îngropării Economiei Românești, Claudiu Năsui, are o singură viziune pentru antreprenorii români: agonie și faliment. Claudiu Năsui este cel despre care Florin Cîțu a spus în februarie 2020, pe atunci ministru de Finanțe, că i-a aprobat o serie de amendamente la buget, chiar dacă n-au fost în interesul românilor. Invit pe oricine să redescopere această dezvăluire și cum mimează, astfel, <transparența> acest ministru al USR, la pachet cu toată guvernarea liberală plină de ură și minciună. Cu acest ministru al Îngropării Economiei Românești, societatea nu-și va reveni, din păcate, prea curând. Am văzut cu toții ce răspunsuri de politician păpușat a dat la moțiunea simplă și nicidecum demne de un ministru. N-a prezentat nici soluíi și nici programe pentru salvarea antreprenorilor români și a economiei”, transmite Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD menționează că moțiunea simplă a fost un avertisment că useriștii nu fac nimic pentru repornirea și finanțarea economiei românești.

„În loc să pună bețe-n roate crizei economice și problemelor cu care se confruntă antreprenorii, a pus mai degrabă piedici firmelor românești, îngropate în datorii și fără speranță că acest guvern va mai face ceva bun. Industria HORECA a fost batjocorită, abandonată, hărțuită și parțial închisă. Să blochezi programele de stimulare și susținere a industriei și a firmelor românești, să scoți la vânzare, într-o perioadă de criză, companiile de stat, să blochezi schema de granturi pentru investiții sau să elimini voucherele de vacanță, și multe alte măsuri iresponsabile, această viziune nu se numește nici mai mult, nici mai puțin decât Crimă Economică. Când au ajuns la guvernare, liberalii și useriștii au încercat să arunce vina asupra PSD pentru toate motivele care le-au trecut prin minte. Și-au ascuns atunci nepriceperea invocând greaua moșternire. Dar iată cine sunt ei: Zero măsuri pentru economie, plus incompetență în gestionarea pandemiei”, adaugă Stănescu.

Scurt bilanț al guvernării

„Din păcate pentru români, <eficiența liberal-useristă> se vede cam așa: în valul al treilea, locurile la ATI sunt ocupate, numărul celor infectați crește, responsabilitatea pentru incendiile din spitale este băgată sub preș, medicii și personalul medical din centrele de vaccinare nu și-au primit banii, campania de vaccinare este haotică, iar românii sunt puși să alerge zeci sau sute de kilometri pentru un vaccin”, conchide social-democratul.

Moțiunea simplă „O românie în agonie, cu Năsui la Economie”, depusă de 41 de senatori, a fost respinsă marți. Au fost înregistrate 55 de voruti „pentru”, 72 „împotrivă” și o abținere.

Social-democrații l-au acuzat pe Claudiu Năsui de „dezastrul pe care l-a lăsat la Ministerul Economiei în cele 70 de zile, de când este ministru”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă