Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook / Victor Ponta

Ascuns în spatele partidului său de buzunar, Ponta lansează amenințări penale

Liderul partidului Pro România, Victor Ponta, condiționează votul pe care urmează să-l dea în Parlament, în favoarea sau împotriva prelungirii stării de urgență, printr-un șantaj la adresa autorităților statului român.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

14.04.2020 - 23:45

Partidul Pro România a emis, luni după-amiază, un comunicat de presă cu un titlu amenințător: “15 condiții impuse de PRO România pentru prelungirea stării de urgență”. Evident, nu partidul condus de Victor Ponta prelungește starea de urgență – ea este decretată de șeful statului, după care decretul președintelui este dezbătut și votat în Parlament, acolo unde Pro România are doar 21 de deputați (migrați de la alte formațiuni) și niciun senator.

Comunicatul a fost transmis după ce Biroul Executiv (BEx) al PRO România s-a reunit, online, pentru a decide poziția partidului în raport cu prelungirea stării de urgență, precum și pentru a propune “înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind achizițiile publice în domeniul sănătății”.

Astfel, conducerea PRO România “a hotărât că parlamentarii partidului vor susține inițiativa privind înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să elucideze felul în care Guvernul a organizat achizițiile publice în domeniul sănătății, pe perioada coronacrizei. Liderii partidului au subliniat faptul că se impune de îndată desecretizarea achizițiilor și a donațiilor din sistemul de sănătate”.

Acest mesaj poate fi interpretat ca o încercare de intimidare la adresa autorităților, mai ales a celor din Ministerul Sănătății, precum și a tuturor medicilor cu funcții de conducere din spitale, în condițiile în care se știe că achizițiile din sistemul de sănătate sunt solicitate și sunt destinate mai ales spitalelor. Amenințarea lui Ponta este mascată în spatele unui comunicat al partidului pe care-l conduce, Pro România, și, în mod extrem de interesant, nu este postată de Victor Ponta și pe contul său de Facebook.

Această amenințare intervine exact în domeniul în care conducerea Ministerului Sănătății și întreg personalul medical din România, atât civil cât și militar, sunt solicitați până la extrem pentru limitarea epidemiei de coronavirus. Amenințarea unor responsabili medicali că vor fi anchetați de o comisie parlamentară nu poate decât să-i demoralizeze pe aceștia, slăbind și mai mult capacitatea de apărare a statului român împotriva coronavirusului.

Comentarii

loading...