11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăAscuns în spatele partidului său de buzunar, Ponta lansează amenințări penale

Ascuns în spatele partidului său de buzunar, Ponta lansează amenințări penale

Partidul Pro România a emis, luni după-amiază, un comunicat de presă cu un titlu amenințător: “15 condiții impuse de PRO România pentru prelungirea stării de urgență”. Evident, nu partidul condus de Victor Ponta prelungește starea de urgență – ea este decretată de șeful statului, după care decretul președintelui este dezbătut și votat în Parlament, acolo unde Pro România are doar 21 de deputați (migrați de la alte formațiuni) și niciun senator.

Comunicatul a fost transmis după ce Biroul Executiv (BEx) al PRO România s-a reunit, online, pentru a decide poziția partidului în raport cu prelungirea stării de urgență, precum și pentru a propune “înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind achizițiile publice în domeniul sănătății”.

Astfel, conducerea PRO România “a hotărât că parlamentarii partidului vor susține inițiativa privind înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să elucideze felul în care Guvernul a organizat achizițiile publice în domeniul sănătății, pe perioada coronacrizei. Liderii partidului au subliniat faptul că se impune de îndată desecretizarea achizițiilor și a donațiilor din sistemul de sănătate”.

Acest mesaj poate fi interpretat ca o încercare de intimidare la adresa autorităților, mai ales a celor din Ministerul Sănătății, precum și a tuturor medicilor cu funcții de conducere din spitale, în condițiile în care se știe că achizițiile din sistemul de sănătate sunt solicitate și sunt destinate mai ales spitalelor. Amenințarea lui Ponta este mascată în spatele unui comunicat al partidului pe care-l conduce, Pro România, și, în mod extrem de interesant, nu este postată de Victor Ponta și pe contul său de Facebook.

Această amenințare intervine exact în domeniul în care conducerea Ministerului Sănătății și întreg personalul medical din România, atât civil cât și militar, sunt solicitați până la extrem pentru limitarea epidemiei de coronavirus. Amenințarea unor responsabili medicali că vor fi anchetați de o comisie parlamentară nu poate decât să-i demoralizeze pe aceștia, slăbind și mai mult capacitatea de apărare a statului român împotriva coronavirusului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă