13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăAripa „Rezist” cere anularea alegerilor din Filiala Diaspora a USR PLUS

Aripa „Rezist” cere anularea alegerilor din Filiala Diaspora a USR PLUS

Membrii USR PLUS au întocmit un model de contestație adresată BN al USR PLUS și BF USR PLUS Diaspora, aducând acuze privind legalitatea și rezultatul alegerilor interne din Filiala Diaspora a USR ce au avut loc în perioada 16-18 aprilie 2021. „Rezist” cere cât mai multor membri să trimită acest document către forurile superioare.

Aceștia cer Biroului Național al USRPLUS să dispună anularea alegerilor și a rezultatului acestora, să numească 21 de membri din filiala USR Diaspora, ce se găsesc printre candidați și care reprezintă cele două mari facțiuni, în proportie echitabilă, astfel încât să fie reprezentați toți membrii filialei în procesul de definitivare a fuziunii, pentru atingerea obiectivelor cuprinse în Protocolul de fuziune USR PLUS din august 2020.

Către Biroul Filialei USR PLUS Diaspora, aceștia cer să amâne orice ședință și decizie până la soluționarea de către BN USRPLUS a contestației.  

Lupta pentru conducerea filialei s-a dat între cele două facțiuni – „Rezist” și „Renew”, din care a doua a fost declarată câștigătoare. Totuși, primii au acuzat practici neloiale printre care așa numita metodă „Autobuzul” – înscrierea unor noi membri în partid care au denaturat rezultatul final.

Duminică seara a avut loc prima ședință a conducerii filialei. Din echipa „Renew” USR PLUS fac parte 21 de membri, în timp ce fuziunea cu PLUS a adus încă 12 membri, care momentan nu își pot impune nicio idee fiind în minoritate.

Formațiunea va trebui să organizeze un Congres care să stabilească noua conducere, după ce USR și PLUS au fuzionat în mod oficial.

Mai mult: 

Facțiunea Rezist din USR Diaspora, ultima redută în fața „team Barna” 

 

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă