15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăAndreea Cosma, în audienţă la ministrul de Interne, Carmen Dan

Andreea Cosma, în audienţă la ministrul de Interne, Carmen Dan

“Am fost chemată astăzi la ora 10.00 de către doamna ministru Carmen Dan. Ieri am făcut un apel public către doamna ministru pentru că am primit mesaje de ameninţare. În calitate de demnitar al statului român, am cerut ajutor. Doamna ministru a reacţionat prompt şi m-a îndrumat către IGPR, unde să fac o plângere. Astăzi am să depun plângerea la IGPR, care e competentă să facă cercetări”, a declarat Andreea Cosma la România TV.

Deputatul social-democrat a susţinut, luni seară, la Antena 3, că a primit mesaje de ameninţare pe telefonul personal. Andreea Cosma a depus o plângere penală împotriva fostului procuror DNA, Mircea Negulescu.

Andreea Cosma şi fratele ei, Vlad, au făcut mai multe dezvăluiri, în ultima perioadă, privind activitatea unor procurori din cadrul DNA Ploieşti. Vlad Cosma a prezentat mai multe înregistrări pe care le-a realizat încă din 2015 în sediul DNA Ploieşti, acuzând patru procurori, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, de falsificare de probe. Fostul deputat a depus şi o plângere penală împotriva magistraţilor. El a fost citat, marţi, pentru a îşi susţine plângerea însă nu s-a prezentat.

Fratele şi tatăl deputatului PSD Andreea Cosma, Vlad şi Mircea Cosma, au fost trimişi în judecată de către DNA în aprilie 2014, alături de alte două persoane. Vlad Cosma este acuzat de trafic de influenţă, Răzvan Alexe este cercetat pentru trafic de influenţă şi dare de mită, iar Mircea Cosma şi Daniel Alixandrescu sunt judecaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

La ultimul termen al apelului de la ÎCCJ al procesului lui Vlad şi Mircea Cosma, care a avut loc luni, 19 februarie, cel dintâi a spus, în ultimul cuvânt, că îşi menţine nevinovăţia şi că, în cazul în care magistraţii îl vor găsi vinovat, îi roagă să aibă în vedere faptul că va deveni tătic. Procurorii au cerut 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru Vlad Cosma, iar pentru tatăl său menţinerea pedepsei de 8 ani. După mai bine de şapte ore de audieri, magistraţii au anunţat că vor pronunţa sentinţa în 5 martie.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă