25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăANCOM: Încă două site-uri blocate pentru informații false

ANCOM: Încă două site-uri blocate pentru informații false

Alte două site-uri web au fost blocate de ANCOM pentru transmiterea de informații false despre COVID-19.

Autoritățile au decis blocarea accesului la site-urile romania-veche.ro și justitiarul.ro din cauza informațiilor false pe tema pandemiei de coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică, a analizat informațiile de pe romania-veche.ro și au considerat că acestea nu erau susținute de argumente științifice. Tot pe același site, pandemia Coronavirusului era prezentată ca fiind „o conspirație prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman prin intermediul vaccinurilor”. De asemenea se susținea și că ar fi o legătură între coronavirus și comunicațiile 5G.

Site-ul justitiarul.ro, conform GCS, promova ideea că pandemia ar fi fost creată artificial pentru a “legaliza abuziv vaccinarea”.

Ministerul Afacerilor Interne a solicitat joi, 23 aprilie, în urma analizei Grupului de Comunicare Strategică, blocarea accesului utilizatorilor de internet la site-urile romania-veche.ro și justitiarul.ro din cauza informațiilor false pe tema pandemiei de coronavirus.

În urma acestei decizii, Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM), condusă de fostul Premier, Sorin Grindeanu, a cerut joi furnizorilor de internet să blocheze accesul la cele două site-uri.

 

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă