23.2 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăPoliticăAnca Dragu: Bugetul nu e de austeritate, este cumpătat

Anca Dragu: Bugetul nu e de austeritate, este cumpătat

„Eu aş evita cuvântul austeritate pentru că sunt creşteri de venituri în buget. Să nu uităm că suntem într-un an în care economia se chinuie să îşi revină de pe un minus, de pe o contracţie şi să nu uităm, de asemenea, că 2 milioane de români au fost loviţi direct şi indirect de criză. Ar trebui să gândim acest buget în contextul economic actual şi să trecem dincolo de şicanele politice care se iscă de regulă în jurul bugetului. Deci nu aş spune că este un buget de austeritate, dar este un buget cumpătat”, a declarat Anca Dragu, duminică seara, într-o intervenţie la Antena 3.

Întrebată cum se justifică alocarea de 7 milioane de lei în bugetul Senatului pentru achiziţionarea de maşini, preşedintele Camerei superioare a explicat că este vorba despre schimbarea unei părţi din parcul auto, autoturisme care nu mai prezintă siguranţă în trafic.

„Sunt maşini cu vechime de 12-15 ani, care nu mai prezintă siguranţă şi trebuie înlocuite”, a precizat Anca Dragu.

Întrebată de ce este austeritate, prin buget, doar pentru anumite categorii sociale şi nu pentru toată lumea, în contextul în care parlamentarii beneficiază de anumite gratuităţi pe transportul feroviar, aerian, de 1.500 lei bani pentru carburant, 4,500 lei bani cazare şi diurnă de 300 lei pe zi, preşedinta Senatului a răspuns: „Este întrebarea foarte bună şi cu siguranţă ar fi o justă măsură să tăiem şi gratuitatea pentru parlamentari. Sunt cu totul de acord”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă