Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ana Birchall va fi remaniată de la Justiție. Noul ministru: Dana Gîrbovan

Ana Birchall va fi remaniată de la Justiție. Noul ministru: Dana Gîrbovan

CEX al PSD a decis să o remanieze pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției. În locul ei va fi propusă Dana Gîrbovan, președintele UNJR, susținător al modificărilor aduse de PSD la legile justiției.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 23.08.2019 - 15:17

Ana Birchall va fi propusă pentru postul de vicepremier pe parteneriatul strategic. 

Lideri ai PSD au cerut în ultimele două luni în mod insistent demiterea Anei Birchall de la Justiție, din cauza intenției ei de a desființa Secția Specială pentru investigarea magistraților. 

Pe de altă parte,  Ana Birchall a fost schimbată după propunerile de modificare prin OUG a Codului de Procedură penală care fac, între altele, mai dificilă liberarea condiționată

Există de mai multă vreme nemulțumiri ale liderilor PSD legate și de refuzul Anei Birchall de a promova la ministerul Justiției oameni de partid sau propuși de partid. Birchall a respins categoric implicarea PSD în minister fapt care i-a atras furia colegilor.

 
De menționat este că una dintre propunerile făcute de ministru pentru un post de secretar de stat este Gheorghe Muscalu, fost șef al DIICOT și fost vicepreședinte al CSM.

Conflictul izbucnit între premierul Viorica Dăncilă și ministrul justiției, Ana Birchal ar fi pornit de la propunerea ca activitatea procurorilor din secția specială să fie evaluată de ministerul justiției.

Potrivit acestora, premierul Dăncilă ar fi respins propunerea MJ, afirmând că justiția trebuie să se autoevalueze și că guvernul nu ar trebui să se implice în treburile justiției. De notat că discuțiile referitoare la SIIJ s-au purtat la secțiunea documente confidențiale, unde nu participă decât miniștrii.

Comentarii