18.8 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomePoliticăAmbasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, îngrijorat de demersul privind legile justiției

Ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, îngrijorat de demersul privind legile justiției

Ambasadorul canadian la Bucureşti Kevin Hamilton s-a întâlnit marţi, la Primăria Iaşi, cu edilul Mihai Chirica, el declarând ulterior jurnaliştilor că faptul că oamenii ies în stradă şi protestează paşnic arată că România are o democraţie puternică.

“Canada, ca şi mulţi parteneri internaţionali, este preocupată şi are aceeaşi îngrijorare pe care o au mulţi dintre protestatari în ceea ce priveşte reforma în justiţie şi pachetul de legi care se dezbate în Parlament. Din 2007 şi până în prezent România a făcut progrese remarcabile în lupta împotriva corupţiei şi în constituirea independenţei în acest sector. Multe părţi din pachetul de legi amintit par că vor inversa acest proces. De aceea înţelegem pe deplin nemulţumirile protestatarilor”, a spus ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton.

Cât priveşte modificările la Codul Fiscal, adoptate recent de guvern, diplomatul canadian a spus că investitorilor nu le plac schimbările bruşte

„Referitor la recentele măsuri fiscale pot spune că principala noastră preocupare este să asigurăm siguranţă şi predictibilitate pe piaţa economică. Investitorilor nu le plac schimbările bruşte, corupţia şi semnalele care ar putea arăta că buna guvernare este în pericol”, a declarat ambasadorul Canadei în România.

La rândul său, primarul Iaşiului Mihai Chirica a spus că este încrezător că investitori din Canada vor veni la Iaşi pentru a deschide afaceri în zonă.

„Cred că putem întări relaţiile economice. Canada este prezentă la Iaşi cu companii care numără în total 800 – 1.000 de angajaţi. Poate nu este mult, dar este important că este aici. Avem, desigur, o perspectivă în acest sens şi sunt convins că atât Canada, cât şi alte state din Uniunea Europeană şi America, pot contribui la creşterea economică a Iaşului”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Excelenţa Sa Kevin Hamilton a scris un mesaj şi în cartea de condoleanţe aflată în holul central al Primăriei ieşene, pusă la dispoziţia tuturor celor care doresc să aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale Regele Mihai I al României.

Cele mai citite

Horoscopul zilei, vineri 22 septembrie 2023. Zodiile, bulversate de conflictul dintre Luna în Sagetator cu Neptun din Pesti. Cum se vor descurca?

Horoscopul zilei, vineri 22 septembrie 2023. Ceea ce începe ca o zi potential confuza nu ar trebui sa se încheie în acelasi fel. Luna...

O fetiță de 8 ani a fost agresată sexual de un tânăr de 19 ani

Totul s-a întâmplat pe o stradă din oraș, după ce agresorul a ademenit-o pe fetiță într-un loc ferit, ar fi atins-o în zonele...

S-a aflat de ce a murit starul unui serial extrem de îndrăgit de adolescenți

Actorul american Angus Cloud, cunoscut pentru rolul său din serialul de succes "Euphoria", a murit în iulie, la vârsta de 25 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies