10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăAlina Mungiu Pippidi, ieșire surprinzătoare: "Liviu Dragnea a fost demonizat şi hărţuit...

Alina Mungiu Pippidi, ieșire surprinzătoare: “Liviu Dragnea a fost demonizat şi hărţuit de presă”

Pippidi a declarat la Realitatea TV că Dragnea nu este mai rău ca alţi lideri PSD. Mai mult, Pippidi a arătat chiar o susţinere pentru liderul partidului de la guvernare, susținând că Liviu Dragnea a devenit o victimă a presei din România.

Alina Mungiu Pippidi a declarat la Realitatea TV că “presa a cam exagerat să se ocupe 90% de domnul Dragnea, ca şi cum “el e ăla care ne-a cheamat minerii şi ne-a făcut toate nenorocirile”.

Totodată, politologul şi-a arătat părerea, pe care susţine că o are de ani întregi, despre cine ar trebui să fie şeful partidului.

“În acest moment mie mi se pare că situaţia este deschisă, lumea dă cu bulgări de zăpadă cât vrea în liderii aştia, nu că ei se sinchisesc prea mult, dar au şi ei partea lor bună. Şi Dragnea, şi Tăriceanu. De ce schimbările ar aduce neaparat bine? Mie mi se pare o mişcare raţională faptul că doamna Dăncilă, prim-ministru, va avea o poziţie mai puternică în pardid, dacă o va alege partidul, fiindcă ştiţi părerea mea, pe care o spun de ani de zile: şeful partidului trebuie să fie şi şeful guvernului”, a spus Pippidi.

Mai mult decât atât, Pippidi consideră că presa din România l-a transformat pe Liviu Dragnea într-o victimă.

„PSD a reuşit un lucru cu totul extraordinar, au reuşit să costruiască cea mai mare organizaţie din ţară. Pentru că Dragnea a fost atât de demonizat şi de hărţuit, el personal, de presă. Toată agitaţia de a-l da jos pe Dragnea mi se pare inutilă, a devenit o victimă, nu? Asta e urmarea unei strategii a presei opuse PSD, care a fost greşită.”, a mai spus politologul.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă