8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăAlianță în județul Prahova. Fără penali, fără PSD, împotriva corupției

Alianță în județul Prahova. Fără penali, fără PSD, împotriva corupției

Filialele din județul Prahova ale USR, PLUS și PNL au acționat mult mai rapid decât conducerea centrală a celor trei partide și au oficializat, joi, o alianță la nivel de județ, în vederea alegerilor din anul 2020. Alianța filialelor acestor trei partide de dreapta este orientată împotriva PSD și a potențialului său aliat, Pro România, și, în cadru mai larg, împotriva corupției și a “Mafiei” din județul Prahova.

“Dorim alegeri locale la 27 septembrie. Toate partidele dorim alegeri locale la 27 septembrie, cu excepția Pro România”, a precizat, joi, pentru “România Liberă”, Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova și candidat al celor trei partide de dreapta la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

La rândul lui, preşedintele USR Prahova, Mihai Poliţeanu, a declarat, joi, că scopul alianței celor trei filiale este “depesedizarea totală” a judeţului Prahova.

“Mesajul nostru comun către prahoveni şi către ţară este următorul: astăzi, este începutul sfârşitului pentru PSD în Prahova şi pentru clanurile Cosma şi Ghiţă care conduc Prahova. Este începutul sfârşitului pentru caracatiţa pesedistă care a sugrumat acest judeţ în ultimii 20 de ani. Astăzi, USR, PNL şi PLUS au semnat un protocol politic care consfinţeşte o alianţă electorală pentru alegerea preşedintelui Consiliului Județean şi alegerea Consiliului Judeţean. Vrem să câştigăm majoritatea absolută în Consiliul Județean şi preşedinţia Consiliului Județean”, a precizat Mihai Polițeanu.

Liderii USR, PLUS și PNL au precizat că principalul lor adversar politic este PSD, astfel că una dintre devizele de campanie este “Fără PSD”. În egală măsură, filialele din Prahova respectă deviza lansată de USR, “Fără penali în funcții publice”, a precizat Mihai Polițeanu. Tot potrivit acestuia, situația altor partide este clară. Cu Pro România nu se pune problema unui dialog întrucât “nu v-aș dori binele pe care vi-l dorește domnul Ponta”, iar în ceea ce privește partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, “ALDE nu mai există, ALDE este în disoluție”.

Alianța celor trei partide de dreapta va funcționa nu doar la nivelul județului Prahova ci și în câteva orașe importante. S-a convenit deja ca în orașul Câmpina, PNL să-l susțină pentru funcția de primar pe candidatul alianței USR – PLUS, Cătălin Florescu. În prezent, colaborări similare se discută și pentru alte localități din județ.

“Este politică, trebuie să facem compromisuri în interesul cetățenilor. Așa a fost politica până acum, așa va fi și de acum înainte”, a explicat Mihai Polițeanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă