6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăAlegerile locale pot fi organizate în luna septembrie, susține premierul Orban

Alegerile locale pot fi organizate în luna septembrie, susține premierul Orban

După alegerile locale din septembrie ar urma alegerile parlamentare, care ar trebui să aibă loc în luna decembrie. La alegerile parlamentare se poate asigura o prezenţă mare a alegătorilor prin aplicarea votului prin corespondenţă, inclusiv în interiorul României, sau a votului electronic.

“În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie. Cam asta este data posibilă”, a spus șeful Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi seară, la un post de televiziune, dacă s-a discutat în Guvern și varianta desfășurării alegerilor locale după alegerile parlamentare.

“La nivelul Guvernului, nu. Punctul nostru de vedere l-am prezentat public. Sigur că trebuie să vedem evoluţia epidemiei. Dacă primul val se va stinge, să spun spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val va fi posibil după luna octombrie. Cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea este că trebuie organizate cu cât mai repede cu atât mai bine. Evident să fie într-adevăr posibile din punct de vedere al contextului epidemiologic. Vom vedea ce se va întâmpla”, a explicat premierul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă