Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Facebook

Alegerile locale pot fi organizate în luna septembrie, susține premierul Orban

Premierul Orban a declarat, joi, că alegerile locale pot fi organizate în luna septembrie 2020, dacă primul val al pandemiei va fi depășit până la începutul lunii iulie.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

24.04.2020 - 00:18

După alegerile locale din septembrie ar urma alegerile parlamentare, care ar trebui să aibă loc în luna decembrie. La alegerile parlamentare se poate asigura o prezenţă mare a alegătorilor prin aplicarea votului prin corespondenţă, inclusiv în interiorul României, sau a votului electronic.

"În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie. Cam asta este data posibilă", a spus șeful Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi seară, la un post de televiziune, dacă s-a discutat în Guvern și varianta desfășurării alegerilor locale după alegerile parlamentare.

"La nivelul Guvernului, nu. Punctul nostru de vedere l-am prezentat public. Sigur că trebuie să vedem evoluţia epidemiei. Dacă primul val se va stinge, să spun spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val va fi posibil după luna octombrie. Cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea este că trebuie organizate cu cât mai repede cu atât mai bine. Evident să fie într-adevăr posibile din punct de vedere al contextului epidemiologic. Vom vedea ce se va întâmpla", a explicat premierul.

Comentarii

loading...