Crin Antonescu și Victor Ponta

Alegeri pentru europarlamentare în PNL. Cine poate candida în locul lui Crin Antonescu

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu ştie cine ar putea să se teamă în PNL cu privire la candidura lui pentru alegerile europarlamentare, dar aşteaptă să fie anunțată public o decizie în cadrul partidului.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.01.2019 - 17:56

Declarația lui Crin Antonescu, difuzată duminică de Mediafax, intervine după ce în spaţiul public au apărut zvonuri conform cărora Crin Antonescu nu ar mai fi pe un loc eligibil, în interiorul PNL, pentru europarlamentare.

Întrebat, duminică, dacă în interiorul PNL există temeri sau reţineri în legătură cu candidatura sa la europarlamentare, Crin Antonescu a răspuns: „Nu ştiu dacă există reţineri sau nu. Asta vom vedea în momentul în care se vor discuta şi se vor decide candidaturile, dar temeri chiar nu îmi imaginez că cineva ar putea să aibă. Nu văd care ar fi motivul pentru care cineva să se teamă de candidatura mea în interiorul partidului”.

De asemenea, Antonescu a precizat că încearcă pe cât posibil să nu comenteze zvonuri, în contextul în care a fost întrebat dacă a purtat discuţii cu preşedintele PNL Ludovic Orban sau cu alţi liberali despre posibilitatea de a nu mai fi pe un loc eligibil.

„Eu încerc pe cât posibil să comentez fapte sau măcar declaraţii semnate. Zvonuri, surse eu am de ce să le comentez. Eu am discutat sigur şi cu preşedintele partidului şi cu alţi colegi, am prezentat un dosar de candidatură care cuprinde tot ceea ce trebuie să cuprindă, un program de candidatură, cu poziţia pe diferitele mari teme europene, cu toate elementele pe care le cere statutul şi o asemenea campanie în mod normal. Evaluarea, decizia se va face aşa cum s-a şi anunţat de altfel în reuniuni ale forului partidului care sunt îndrituite să decidă. Ca atare, în ce priveşte zvonurile nu am nimic de comentat”, a explicat fostul preşedinte al PNL.

Întrebat ce va face dacă nu se va regăsi pe locurile eligibile la europarlamentare, dacă va lua în calcul o candidatură în altă parte, Antonescu a replicat: „Este cred un lucru cât se poate de normal. Poziţia mea destul de discretă ca să spun aşa este cunoscută de nişte ani de zile. Pur şi simplu avem acest subiect şi el va avea o rezolvare sau alta. Nu văd niciun rost să discutăm ce se va întâmpla dacă. Dacă voi fi desemnat de către partid şi voi fi ales de către cetăţeni, atunci voi merge în Parlamentul European. Dacă nu, nu. Asta e tot ce-i sigur”.

În ultimele zile au apărut informaţii potrivit cărora Crin Antonescu nu ar mai fi candidat pe un loc eligibil pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare. Acesta şi-a anunţat candidatura pentru un mandat de europarlamentar din partea partidului pe data de 18 septembrie 2018.

De asemenea, în spaţiul public au circulat informaţii, pe surse, potrivit cărora lista PNL pentru europarlamentare ar fi deschisă de un şef de corporaţie, iar pe locuri eligibile s-ar afla Vasile Blaga, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi şi Daniel Buda.

Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfăşura în luna mai 2019.

Comentarii