18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialConsiliul Local Focşani nu a putut fi constituit

Consiliul Local Focşani nu a putut fi constituit

Noul Consiliu Local Focşani nu a putut fi constituit sâmbătă din cauza absenţei de la şedinţă a celor opt consilieri liberali aleşi de electorat pe 5 iunie, informează Agerpres. 

La şedinţă au participat cei nouă consilieri PSD, doi UNPR, unul ALDE şi un independent, însă nu a fost întrunit cvorumul necesar validării CL şi depunerii jurământului de învestitură de către primarul ales, social-democratul Cristi Misăilă. 

Eduard Corhană, secretarul municipiului, a precizat, în debutul şedinţei de constituire, că nu fusese anunţată din partea PNL Vrancea nicio absenţă. 

''Din cei 21 de consilieri declaraţi aleşi au fost prezenţi 13, lipsind opt. Cum două treimi din totalul consilierilor înseamnă 14, şedinţa de constituire a Consiliului Local nu a putut avea loc'', a declarat Eduard Bălănescu, jurist în cadrul Prefecturii Vrancea, reprezentant al prefectului Sorin Horoi la eveniment. 

Primarul ales al Focşaniului, Cristi Misăilă, a catalogat drept ''regretabilă atitudinea de boicot manifestată de cei ce întruniseră acceptul unei părţi a electoratului din Focşani pentru a-i reprezenta în Consiliul Local". 

''Consider că prin absenţa lor consilierii liberali îi desconsideră pe cetăţenii municipiului şi, totodată, afectează funcţionarea normală şi eficientă a primăriei municipiului Focşani. Astfel de derapaje comportamentale, precum cele ale PNL Vrancea, nu au ce căuta într-o administraţie care îşi doreşte mai bine pentru cetăţenii pe care îi reprezintă", a arătat acesta. 

Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă