Foto: Arhivă

Alegeri 2019. Cea mai bună prezență la vot este în Ilfov

Peste un milion de români și-au exprimat deja votul, în primele trei ore de la deschiderea urnelor.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.11.2019 - 13:04

UPDATE 13,00: La ora 13, cea mai mare prezență la vot (peste 25,7 la sută din numărul alegătorilor înscriși pe liste) se înregistra în județul Ilfov. Pe următoarele două locuri sunt județele Brașov și Cluj.

La polul opus, cea mai mică prezență la vot se înregistra în județul Satu Mare.

În București, cea mai bună prezență la vot este în Sectorul 1.

---------------------------------------------------

UPDATE 10,00: La ora 10,00, adică la trei ore de la deschiderea urnelor, județul cu prezența la vot cea mai numeroasă este Teleorman: 9,28 la sută. După cum se știe, o serie de politicieni foarte cunoscuți, inclusiv Viorica Dăncilă, care este candidat la alegerile prezidențiale, sunt originari din județul Teleorman.

-------------------------------------------------------

Peste un milion de români cu drept de vot trecuseră deja pe la urne, în mai puțin de trei ore de la deschiderea secțiilor de votare.

Pe teritoriul României, un procent de voturi ceva mai ridicat se înregistrează în mediul urban.

În București, cel mai mare procent al prezenței la vot se înregistrează în Sectorul 1.

Secțiile de vot din străinătate au fost deschise încă de vineri, iar până duminică la ora 10 dimineața, la secțiile din străinătate votaseră peste 320.000 de cetățeni români.

În ziua de duminică, 10 noiembrie 2019, se desfășoară primul tur al alegerilor pentru funcția de președinte al României. Pe teritoriul României, secțiile de vot sunt deschise între orele 7,00 - 21,00.

Totuși, la aceste alegeri se aplică și o regulă nouă. Astfel, dacă duminică la ora 21 vor mai fi încă oameni la o secție de votare care încă n-au votat, programul acestei secții se poate prelungi, cel mult până duminică la ora 23,59.

Comentarii