11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăPoliticienii au mers la vot. Ce gafă a comis Kelemen Hunor

Politicienii au mers la vot. Ce gafă a comis Kelemen Hunor

Politicienii aflați în fruntea principalelor partide din România și-au exprimat votul, duminică, în primele ore de la deschiderea urnelor și au făcut scurte declarații chiar în fața secțiilor de votare.

Dintre aceste declarații, o surpriză a reprezentat-o cea a liderului UDMR, Kelemen Hunor, care este și candidat la funcția supremă în stat. Kelemen Hunor a avut o scurtă declarație, neutră, în limba română, apoi a avut și o declarație în limba maghiară – declarație care nu a fost tradusă în limba română. Gestul politicianului UDMR este surprinzător, în condițiile în care el candidează la funcția de președinte al României, iar limba națională a României este cea română.

Kelemen Hunor nu este primul politician din UDMR care candidează la Președinția României. La alte ediții ale alegerilor prezidențiale, candidații din UDMR au obținut, de regulă, un procent de voturi egal cu ponderea populației de etnie maghiară în totalul populației României, adică aproximativ 4 la sută.

Amintim că, pentru alegerile din anul 2019, dintre principalii candidați la Președinția României, doar trei au acceptat să participe la o dezbatere electorală în direct. Aceștia au fost Kelemen Hunor, Dan Barna și Theodor Paleologu. Dezbaterea a fost transmisă în ziua de joi, 7 noiembrie, de postul Europa FM.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

VIDEO. Reacția halucinantă a lui Dan Negru, despre noii jurați “Chefi la Cuțite”

Emisiunea "Chefi la Cuțite" este în prim plan în ultima vreme, după ce vechii jurați care au "scris istorie" în televiziune au demisionat. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă