13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăALDE își stabilește noi priorități pe 28 august

ALDE își stabilește noi priorități pe 28 august

Potrivit surselor citate, în şedinţa Biroului Politic Executiv (BPEx) al ALDE se vor agrea „proiectele legislative pentru noua sesiune parlamentară” pe care formaţiunea le va susţine.

Printre proiectele pe care ALDE vrea să le promoveze în Parlament se află o Lege a lobby-ului, au declarat surse din partid pentru Mediafax.

În şedinţa BPEx al ALDE va mai fi realizată o analiză a activităţii organizaţiilor judeţene ale partidului, au precizat sursele citate.

Surse din PSD au declarat, marţi, pentru Medifax, că în perioada 29 august-2 septembrie, conducerea centrală a PSD, împreună cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, vor discuta la Neptun despre strategia partidului pentru anul 2019 când vor avea loc alegeri europarlamentare şi prezidenţiale. Potrivit surselor social-democrate, la reuniunile PSD ar putea să participe şi o parte din liderii ALDE, conduşi de preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu.

Pe 29 iulie 2017, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, declara, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că şi-ar dori ca noua Lege a lobby-ului să fie una a transparenţei şi crede că dacă la o discuţie nu s-ar ascunde telefoanele şi nu s-ar vorbi în şoaptă, întâlnirea poate fi de lobby.

Potrivit lui Viorel Ilie, Legea lobby-ului se află pe agenda publică, aceasta fiind cuprinsă în programul de guvernare. Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul spunea la acea vreme că avusese o serie de dezbateri pentru un viitor astfel de act normativ care ar îmbunătăţii activitatea de lobby.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă