Adrian Țuțuianu: "O nouă moțiune de cenzură sau o demisie a premierului ar fi sinucidere curată"

Liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu avertizează că o nouă moțiune de cenzură sau o demisie a premierului ar fi sinucidere curată. Țuțuianu atrage atenția că toate aceste războaie din PSD pun piedici în calea îndeplinirii programului de guvernare.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 13.01.2018 - 21:39

Liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, transmite un mesaj exploziv către PSD și avertizează că o nouă moțiune de cenzură sau o demisie a premierului ar fi sinucidere curată. Țuțuianu atrage atenția că toate aceste războaie din PSD pun piedici în calea îndeplinirii programului de guvernare.

”Nu este stilul meu să mă exprim pe teme importante pentru PSD prin postări pe pagina de facebook, dar momentul mă obligă.
Am luat act de intenția convocării ședinței Comitetului Executiv Național pentru ziua de luni, 15.01.2018, la cererea mai multor lideri ai partidului. În acest sens, fac și eu următoarele precizări:

1. Sunt îngrijorat cu privire la evoluțiile interne din partid și cred că ne aflăm într-un moment de răscruce. Performanțele economice înregistrate în anul 2017, creșterile de salarii și pensii și alte lucruri bune ale guvernării au fost, în bună parte, anulate de conflictul intern.


2. Consiliile Județene, primarii, oamenii din județe au nevoie de un guvern care să le sprijine proiectele. #România are nevoie de stabilitate pentru a continua să se dezvolte. Oamenii așteaptă de la noi rezultate, locuri de muncă mai bine plătite, autostrăzi, școli, spitale etc. Nu cred că putem să o luăm mereu de la capăt din 6 în 6 luni.


3. Ar fi sinucidere politică pentru Partidul Social Democrat o nouă schimbare de guvern. O demisie a Primului Ministru sau o nouă moțiune de cenzură împotriva propriului guvern ar duce partidul din nou la mâna președintelui Iohannis (pentru desemnarea premierului) și la un vot în Parlament, ambele situații creatoare de incertitudini. De aceea, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să conștientizăm gravele prejudicii de imagine pe care le poate înregistra partidul, precum și riscul aruncării țării în instabilitate politică. Este datoria noastră să fim lucizi.


4. Trebuie să strângem rândurile, să analizăm care este cea mai bună soluție pe baza unei decizii colective și democratice, făcând apel la toți oamenii competenți care pot da un plus actului de guvernare. Nu sunt de acord să sacrificăm partidul și guvernarea pentru răfuielile și ambițiile personale ale unor lideri!


5. Am fost și rămân un om de partid. Militez pentru unitatea acestuia, diversitatea de opinii și pentru luarea deciziilor în structurile statutare”, scrie Adrian Țuțuianu.

Comentarii