Adresa oficială a demisiei lui Tudose ajunge astăzi la Iohannis

Adresa oficială privind demisia premierului Mihai Tudose va ajunge marţi la Administraţia Prezidenţială, iar după ce va ajunge la Iohannis, acesta va emite ordinul oficial de de vacantare a postului. Aseară, imediat după demisie, Mihai Tudose a declarat că nu asigură interimatul.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 16.01.2018 - 09:07

Adresa oficială privind demisia premierului Mihai Tudose va ajunge marţi la Administraţia Prezidenţială, a informat luni seara Guvernul într-un comunicat.

"Premierul Mihai Tudose şi-a înaintat în aseară demisia din funcţie, urmând ca, potrivit legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, să fie transmisă Administraţiei Prezidenţiale, în cursul zilei de azi, o adresă oficială în acest sens", se arată în comunicatul Executivului.

Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis va emite decretul de vacantare a postului.

"Conform procedurilor, preşedintele României, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din funcţie a prim-ministrului Mihai Tudose şi va emite decretul de vacantare a postului, precum şi decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidenţiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial", se mai arată în comunicat.

Comentarii