Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Adina Florea, admisă de CSM pentru funcţia de procuror în secţia de anchetare a magistraţilor

Adina Florea a declarat, vineri, că dacă va fi numită de către preşedintele Klaus Iohannis în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) va ocupa postul respectiv.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.10.2018 - 18:17

UPDATE. Comisia CSM i-a aprobat candidatura Adinei Florea pentru postul de procuror pe funcţie de execuţie în cadrul Secţiei de anchetare a infracţiunilor din justiţie. Procurorul-şef al noii secţii este Florean Sterschi, de la Parchetul General. 

 

”Dacă mă numeşte domnul preşedinte o să merg la DNA”, a spus, vineri, Adina Florea, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii, unde a fost audiată pentru că şi-a depus candidatura pentru un post de procuror în cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie. 

Întrebată dacă înscrierea la acest concurs este o variantă de rezervă, Adina Floarea a spus: ”Nu, nu e deloc o variantă de rezervă”. 

Procurorul Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei la şefia DNA şi candidat la o funcţie de procuror în Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, a declarat în faţa membrilor CSM că cele două candidaturi nu au legătură una cu alta, adăugând că la DNA îşi doreşte să aducă un plus, astfel încât structura să-şi îndeplinească obiectivele specifice.

„Candidatura mea la DNA rămâne, sunt în cursul unei proceduri. Cred în această candidatură, am depus-o pentru că am crezut că pot aduce un plus la DNA astfel încât structura să-şi ducă la îndeplinire obiectivele pe care le are. Candidatura la DNA nu are legătură cu această candidatură, de procuror de execuţie. Îmi doresc să instrumentez dosare, aşa cum fac şi acum, prin urmare nu cred că pot fi confundate cele două candidaturi”, a declarat Adina Florea, întrebată de membrii CSM despre cele două candidaturi.

Întrebată, de asemenea, despre importanţa bunei credinţe şi sincerităţii, Adina Florea a spus că pentru ea, ambele sunt importante şi că inclusiv în activitatea sa de-a lungul anilor a încercat să aibă o conduită potrivită indiferent de persoana pe care a avut-o în faţă.

CSM a emis un aviz negativ pentru numirea Adinei Florea la DNA, dar ministrul Justiţiei a înaintat preşedintelui propunerea. 

Comentarii

loading...