8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăAdina Florea, admisă de CSM pentru funcţia de procuror în secţia de...

Adina Florea, admisă de CSM pentru funcţia de procuror în secţia de anchetare a magistraţilor

UPDATE. Comisia CSM i-a aprobat candidatura Adinei Florea pentru postul de procuror pe funcţie de execuţie în cadrul Secţiei de anchetare a infracţiunilor din justiţie. Procurorul-şef al noii secţii este Florean Sterschi, de la Parchetul General. 

 

”Dacă mă numeşte domnul preşedinte o să merg la DNA”, a spus, vineri, Adina Florea, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii, unde a fost audiată pentru că şi-a depus candidatura pentru un post de procuror în cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie. 

Întrebată dacă înscrierea la acest concurs este o variantă de rezervă, Adina Floarea a spus: ”Nu, nu e deloc o variantă de rezervă”. 

Procurorul Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei la şefia DNA şi candidat la o funcţie de procuror în Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, a declarat în faţa membrilor CSM că cele două candidaturi nu au legătură una cu alta, adăugând că la DNA îşi doreşte să aducă un plus, astfel încât structura să-şi îndeplinească obiectivele specifice.

„Candidatura mea la DNA rămâne, sunt în cursul unei proceduri. Cred în această candidatură, am depus-o pentru că am crezut că pot aduce un plus la DNA astfel încât structura să-şi ducă la îndeplinire obiectivele pe care le are. Candidatura la DNA nu are legătură cu această candidatură, de procuror de execuţie. Îmi doresc să instrumentez dosare, aşa cum fac şi acum, prin urmare nu cred că pot fi confundate cele două candidaturi”, a declarat Adina Florea, întrebată de membrii CSM despre cele două candidaturi.

Întrebată, de asemenea, despre importanţa bunei credinţe şi sincerităţii, Adina Florea a spus că pentru ea, ambele sunt importante şi că inclusiv în activitatea sa de-a lungul anilor a încercat să aibă o conduită potrivită indiferent de persoana pe care a avut-o în faţă.

CSM a emis un aviz negativ pentru numirea Adinei Florea la DNA, dar ministrul Justiţiei a înaintat preşedintelui propunerea. 

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă