Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Acuzațiile din moțiunea de cenzură

Acuzațiile din moțiunea de cenzură. Motivele pentru care Opoziția cere demiterea Guvernului

Textul moţiunii de cenzură face referire la eşecul organizării alegerilor, asaltul asupra justiţiei, creșterile de prețuri dar și la situaţia din Valea Uzului.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 12.06.2019 - 15:42

Moţiunea PNL, sub numele ”Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot!”, identifică o serie de motive pentru care Executivul trebuie schimbat. Moțiunea a fost depusă miercuri și va fi discutată marți 18 iunie.

Opoziția reclamă modul în care au fost organizate alegerile din diaspora. unde mii de români nu au putut să voteze. ”Puteţi pleca liniştită acasă, pentru că cetăţenii români v-au luat un bilet doar dus. Plecaţi, dar nu înainte să răspundeţi politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, împreună cu Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan l-aţi condus împotriva a milioane de români din diaspora”, este mesajul Opoziției pentru premierul Viorica Dăncilă. ”Aţi folosit instituţiile statului român împotriva propriilor cetăţeni, mai ales împotriva celor care au spus cu voce tare că s-au săturat de PSD şi de incompetenţii care conduc ţara. <>, <> sau <> sunt mărci înregistrate oficial ale PSD şi ele sunt expresia modului în care voi vă raportaţi de 30 de ani la cetăţenii români”, susțin autorii moțiunii.

Opoziția reclamă, de asemenea, asaltul asupra justiției. ”Ați încercat sa destabilizați și subordonați justiția română pentru a vă salva membrii corupți și clientela politică, fără a ține cont de faptul că victimele colaterale au fost cetățenii români care s-au trezit într-un paradis al infractorilor”, se afirmă în textul moțiunii.

De altfel, moțiunea face referire la ordonanțele de urgență din domeniul justiției și cel economic. ”PSD şi-a consemnat în propria istorie autoratul unor ordonanţe toxice precum Ordonanţa 7/2019, care a creat haos total în sistemul judiciar şi care a generat premisele unei amnistii mascate, în ciuda avertismentelor repetate ale Comisiei de la Veneţia!”, susțin semnatarii moțiunii. ” Printr-o singură ordonanţă (114/2018) aţi scumpit şi mai tare viaţa românilor, care sunt nevoiţi să plătească facturi mai mari la curent electric, la telefonie sau televiziune prin cablu”, se afirmă în moțiune.

Un alt capăt de acuzare este politizarea Radioului și Televiziunii Publice.

Este, de asemenea, menționat,  scandalul din jurul cimitirului de la Valea Uzului. ”Deși executivul avea cunoștință, de mai bine de o lună, de acțiunile cu caracter ilegal constatate inclusiv de unele instituții ale Statului Român prin Inspectoratul de Stat în Construcții, Ministerul Culturii, Ministerul Apărării Naționale și Prefectura Bacău, nu a făcut nimic pentru un dialog absolut necesar și măsuri adecvate, prompte soluționării diferendului și a preferat o mascaradă de prezență la fața locului a forțelor de ordine în ziua de 6 iunie 2019”, se afirmă în moțiune.

 

Comentarii