Foto Arhiva

Acuzații grave la adresa Vioricăi Dăncilă: O nouă minciună spusă cu cinism!

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, afirmă că premierul Viorica Dăncilă i-a minţit pe preşedinţii consiliilor judeţene şi că nu doreşte cu adevărat ca administraţiile publice locale să primească tot impozitul pe venit, încasat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2018 - 12:26

"Viorica Dăncilă, o nouă minciună spusă cu cinism în faţa preşedinţilor de Consilii Judeţene! Dacă se dorea cu adevărat alocarea a 100% din impozitul pe venit în bugetele administraţiilor publice locale, Guvernul trebuia să avizeze favorabil proiectul PNL, aflat deja în circuit parlamentar. În acest moment, administraţiile locale au grave dificultăţi cu banii, iar Guvernul Dragnea-Dăncilă-Tăriceanu vinde iluzii preşedinţilor de Consilii Judeţene. Doamna Dăncilă a promis astăzi reprezentanţilor administraţiei publice locale că va adopta un proiect de lege privind Codul finanţelor publice locale, pe care îl va transmite Parlamentului. Principala măsură a acestui cod va fi aceea prin care bugetele administraţiilor publice locale vor primi 100% din impozitul pe venit încasat", a afirmat Raluca Turcan joi, într-o postare pe Facebook.

Raluca Turcan îi cere premierului să adopte, în prima şedinţă de Guvern, un punct de vedere favorabil la propunerea PNL, prin care impozitul pe venit să rămână, în proporţie de sută la sută, la nivelul administraţiilor locale.

"Este păcat că niciun ministru sau consilier nu a informat-o pe doamna Dăncilă că un astfel de proiect a fost depus, încă de anul trecut, de către parlamentarii PNL, iar colegii domniei sale din PSD şi ALDE îl blochează, ţinându-l la sertar. Mai mult decât atât, Partidul Naţional Liberal a avut amendamente la Legea bugetului de stat, prin care propuneam acelaşi lucru - 100% din impozitul pe venit încasat să rămână la bugetele locale, pentru a acoperi vidul de finanţare produs de OUG nr. 79/2017. Pe vremea aceea, domnia sa era la Bruxelles şi probabil că nu ştie că parlamentarii PSD-ALDE-UDMR au votat împotriva acestui amendament. Dacă doamna Dăncilă nu vinde iluzii administraţiilor locale, dacă doamna Dăncilă chiar doreşte ca din anul 2019 administraţiile locale să aibă o finanţare corespunzătoare, atunci nu trebuie decât să aprobe, în prima şedinţă de Guvern, un punct de vedere favorabil la propunerea PNL prin care impozitul pe venit să rămână 100% la nivelul administraţiilor locale", a mai spus Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că proiectul liberalilor "aşteaptă un punct de vedere de la Guvern de aproape 5 luni".

"E momentul în care doamna Dăncilă poate să demonstreze că este un prim-ministru corect şi independent şi că nu-i mai păcăleşte, încă o dată, pe primarii şi preşedinţii de consilii judeţene din toată ţara. Proiectul poate deveni lege în următoarea lună, doar să existe şi dorinţă de a ajuta cu adevărat autorităţile publice locale", a menţionat Turcan.

Premierul Viorica Dăncilă a fost prezentă joi, la Adunarea Generală a Uniunii Consiliilor Judeţene din România.

Comentarii