Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Presedintele PNL. Ludovic Orban

Acuzatii de BLAT in Sectorul 5. Lucrurile se precipită in PNL pe tema traseistilor ALDE

PNL joacă murdar. Pe ușa din dos, mai mulți membrii ALDE au ajuns în funcții cheie și s-au revopsit în liberali. Orban se face că nu știe

Share

Redacția Online 0 comentarii

06.09.2019 - 14:49

 Acuzatii de BLAT in Sectorul 5.

Lucrurile se precipită la nivel politic în cel mai năpăstuit sector al Capitalei. După ce săptămâna trecută, mai multe publicații au dezvăluit primirea traseistului liberal vopsit în ALDE, Dan Croitoru, apropiat al fostului edil Marian Vanghelie, în PNL Sector 5, se pare că lupta de acaparare a organizației PNL de către apropiații primarului Daniel Florea continuă.


Surse, au transmis catre Romania Libera, că a început excluderea din partid a consilierilor locali ai PNL, pentru a face loc "liberalilor" apropiați de Daniel Florea, acesta având nevoie de încă două voturi în Consiliul Local pentru a putea realiza achizițiile suspecte de clădiri și terenuri, blocate de consilierii PNL în funcție în ultimul an.


Conducerea interimară a PNL Sector 5 urmărește instalarea în scaunul de consilier local al lui Oleg Burlacu, apropiat al primarului Sectorului 5, avocat al Poliției Locale Sector 5, într-un dosar penal.


Acesta este un obișnuit al holurilor și birourilor din Primăria Sectorului 5, recunoscut ca "broker de influență și interese" pentru diverși afaceriști. În acest context, nici munca de avocat a "lobbystului" pentru "brațul armat" al lui Daniel Florea - am numit aici Poliția Locală - nu a mirat pe nimeni.


Eventuala sa accedere în Consiliul local al Sectorului 5 va însemna penultimul pas pentru controlul total visat de primarul Daniel Florea, acuzat de interese dubioase în cheltuirea banilor publici.


Ceea ce este cu adevărat surprinzător este că, în pofida declarațiilor oficiale ale liderilor PNL, la nivel local jocurile subterane ignoră atât deciziile statutare, cât și mizele campaniei pentru prezidențiale.


Odată cu preluarea conducerii organizației PNL Sector 5 de către apropiații lui Vanghelie și Florea, această filială va rămâne captivă jocurilor celor doi, serviți perfect de Dan Croitoru, respectiv Oleg Burlacu.


Alde, pe ușa din dos în PNL


Pe data de 12 august, Biroul Politic al PNL a adoptat o decizie prin care le solicită filialelor să nu primească niciun membru PSD. Decizia nu pomenește însă nimic de oamenii ALDE. Orban susține că ”nici vorbă” să fie primiți în partid, și că negocierile pentru viitoarea moțiune de cenzură nu se vor lăsa și cu racolări, cum s-a înâmplat la precedenta moțiune.

Primari de la PSD, inclusiv de la unele sectoare din București, și parlamenari ar încerca în aceste zile să-și negocieze trecerea la PNL.

Orban a condamnat traseismul politic, pe care l-a calificat drept un act de trădare a cetățenilor și unul dintre cele mai nocive fenomene care au afectat funcționarea Parlamentului.

Cazuri de traseism acceptate de șefii PNL București au fost escoperite de jurnaliștii noștri, asta deși liderii liberali susțin că nu acceptă membrii ALDE sau PSD în partid.

Concret, la PNL Sector 2, unde președinte este Monica Anise, director suspendat în Ministerul Educației. Secretar general Jean Badea, șef serviciu în ISMB.

În Biroul politic sector 2 a fost numită Lilian Fedorca, fostă Teodoriuc a ajuns și ea la PNL pe funcție de conducere venind din alt partid. Dacă în mai 2019 apărea drept președintele organizației de femei ALDE din București, în 7 august apărea ca membru în biroul politic al PNL Sector 2 (sursa). Ea este și inspector general adjunct la ISMB.

 

La sectorul 3, a fost acceptată Maria Ștefania Manea, inspector proiecte și purtător de cuvânt ISMB. Deși era ALDE, a fost acceptată în Biroul Politic PNL Sector 3.La PNL Sector 3 este Antonel Tănase președinte.

La sectorul 5, secretarul general al PNL este Dragoș Tanasoiu, care mai are funcție și de director juridic la ANRE. Aici a fost primit traseistul de la ALDE, fostul viceprimar Dan Croitoru, care are mai multe postări publice pe facebook în care vorbește urât de PNL și de Klaus Iohannis.


Asta, în timp de liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu va primi niciun psd-ist sau vreun membru ALDE în PNL. 

Comentarii