Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Acțiunea în instanță a lui Traian Băsescu împotriva lui Igor Dodon, respinsă de Judecătoria Chișinău

Acțiunea în instanță a lui Traian Băsescu împotriva lui Igor Dodon, respinsă de Judecătoria Chișinău

Judecătoria Chișinău a respins că nefondată cererea fostului președinte al României Traian Băsescu împotrivă președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care i-a retras cetățenia moldovenească.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

22.01.2018 - 12:31

Este o hotărâre a instanței și trebuie respectată, a declarat Traian Băsescu, care a fost prezent la ședința de judecată. Avocatul sau, Andrei Bivol, a declarat însă că decizia instanței este ilegală și va decide împreună cu clientul sau dacă o va contesta în instanța superioară, informează Radio Chișinău.

Reprezentantul legal al Președinției de la Chișinău, Maxim Lebedinschi, a reiterat faptul că decizia de a-i retrage cetățenia lui Traian Băsescu nu ar fi una politică și ar fi argumentată prin faptul că fostul președinte român ar fi ascuns date referitoare la punerea să sub urmărire penală.

Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească lui Traian Băsescu la începutul anului trecut, acesta fiind unul din primele sale decrete. Potrivit lui Igor Dodon, predecesorul său, Nicolae Timofti, ar fi încălcat legea când a semnat decretul de acordare a cetățeniei soților Băsescu.

Între timp, Traian Băsescu a fost ales în funcția de președinte de onoare al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova, iar unele surse afirmă că ar putea participa la alegerile parlamentare din acest an dacă își va redobândi cetățenia.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...