24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăPoliticăA murit autorul legii restituirii proprietăților. Răsvan Dobrescu a fost opt ani...

A murit autorul legii restituirii proprietăților. Răsvan Dobrescu a fost opt ani parlamentar PNȚCD

“Alt senior al avocaturii românești a plecat la Cer: Maestrul Răsvan Dobrescu”, anunță avocatul Antonie Popescu.

A fost avocat în Baroul București.

Răsvan Dobrescu a fost deputat în legislature 1992-1996 și senator în perioada 1996-2000 din partea Convenției Democrate din România, membru al conducerii Partidului Național Țărănesc-Creștin Democrat, vicepreședinte al Comisiei Juridice, inițiator și promotor al legilor cu caracter restitutiv reparator, inclusiv al Legii 10/2001, alături de regretatul Emil Popescu; membru al Fundației „Corneliu Coposu”.

Fiica sa, Mihaela Dobrescu, i-a urmat cariera. A fost cea care a încercat să salveze clădirea de le Clemanceau, niciodată naționalizată de regimul comunist.

Restituirea proprietăților confiscate de regimul comunist s-a putut face doar datorită luptei sale temeinice pentru restitutio in integrum.

A publicat o carte în trei volume: “Nu te prinde lor tovarăș!” cu o bandă pe care scrie “un civil în haină militară,” apărută la Editura Scrisul românesc.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă