Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A început sesiunea ordinară a Senatului

A doua sesiune ordinară a Senatului din acest an şi a şasea a legislaturii 2016 - 2020 a început luni, cu intonarea Imnului naţional. Din cei 136 de senatori şi-au anunţat prezenţa 104.

Share

Rl online 0 comentarii

02.09.2019 - 17:27

Ca la începutul fiecărei sesiuni ordinare, va fi aleasă noua componenţă a Biroului permanent. Propunerile nominale pentru funcţiile de vicepreşedinte, secretar şi chestor repartizate se anunţă plenului Senatului de către liderii grupurilor parlamentare, lista candidaţilor propuşi fiind supusă în întregime votului senatorilor. Noul Birou permanent se aprobă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat înaintea începerii şedinţei de plen de luni, pe care o conduce, că îşi va anunţa demisia din această funcţie ca urmare a retragerii ALDE de la guvernare.

Pentru această funcţie, PSD, cel mai numeros grup politic din Senat, îl susţine pe senatorul ALDE Teodor Meleşcanu.

Potrivit Regulamentului Senatului, preşedintele Senatului este ales prin vot secret, cu buletine de vot, pe care sunt înscrise, în ordinea descrescătoare a mărimii grupului parlamentar, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor prezenţi.

De asemenea, în plen se anunţă conducerile fiecărui grup parlamentar.

Comentarii

loading...