Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A început şedinţa plenului reunit al Parlamentului, numirea CA al BNR şi ai Consiliului Fiscal

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, miercuri, în şedinţă comună, în sesiunea extraordinară, pentru numirea membrilor Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României, Consiliului Fiscal şi pentru desemnarea preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.07.2019 - 15:58

Marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale de către Comisiile pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat.

De asemenea, au fost validaţi, cu unanimitate de voturi, şi membrii propuşi pentru Consiliul de Administraţie al BNR, respectiv Florin Georgescu - prim-viceguvernator al BNR, Leonardo Badea - viceguvernator, Eugen Nicolăescu - viceguvernator, Balint Csaba, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan Radu Ruşanu şi Virgiliu Jorj Stoenescu. Comisiile au respins candidaturile lui Ionuţ Dumitru, Ion Horia Neamţu, Aura Gabriela Socol şi Marin Dinu.

Luni, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, au anunţat, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că îl susţin pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR.

Săptămâna trecută, mai mulţi parlamentari ai PSD au spus că nu doresc un alt mandat de guvernator al BNR pentru Isărescu. "Niciun senator PSD nu şi-a exprimat susţinerea pentru reînnoirea mandatului lui Mugur Isărescu la conducerea Băncii Naţionale a României", afirma liderul grupului social-democraţilor din Senat, Şerban Nicolae. Şi deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu anunţa că ea nu va vota pentru menţinerea, în continuare, a lui Mugur Isărescu în această funcţie.

Plenul reunit al Parlamentului va numi, miercuri, şi membrii Consiliului Fiscal.

Pentru Consiliul Fiscal candidează George Georgescu - nominalizat de Academia Română, Bogdan Octavian Cozmâncă - nominalizat de BNR, Georgiana Camelia Creţan - nominalizată de ASE, Daniel Dăianu - nominalizat de IBR şi Bogdan Sebastian Căpraru - nominalizat de ARB, toţi fiind avizaţi favorabil de comisiile parlamentare de buget-finanţe.

De asemenea, Parlamentul va numi şi preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru această funcţie fiind propusă Maria Monica Gubernat.

Comentarii

loading...