25 de Ordonanțe de Urgență și 31 de Hotărâri de Guvern în ultima zi. Ce spune premierul Orban

Marți după-amiază, în ultima zi dinaintea moțiunii de cenzură care va fi votată astăzi, Guvernul Orban a aprobat un număr record de acte normative: 25 de Ordonanțe de Urgență și 31 de Hotărâri de Guvern.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2020 - 11:30

Mai mulți politicieni din Opoziție, printre care se numără liderul PSD, Marcel Ciolacu, și președintele Pro România, Victor Ponta, au criticat, miercuri, acțiunea Guvernului Orban de a aproba, într-o singură zi, 25 de OUG și 31 de Hotărâri de Guvern.

Cei care critică Guvernul susțin că această acțiune a fost realizată, marți seară, "noaptea ca hoții", întrucât PNL se așteaptă ca moțiiunea de cenzură să fie votată astăzi în Parlament, iar drept consecință Guvernul Orban ar fi demis.

În replică, premierul Ludovic Orban, chestionat de jurnaliști asupra acestui subiect, a răspuns, miercuri dimineață, că niciunul dintre actele normative aprobate marți nu urmărește "să scape de pușcărie infractorii din PSD" (aluzie la tentativa fostului Guvern Grindeanu de a vota, într-o seară, o Ordonanță de Urgență pentru modificarea legilor Justiției) ci toate au scop rezolvarea unor probleme ale cetățenilor României.

Ședința de Guvern desfășurată marți, 4 februarie, a început la prânz și a durat aproape opt ore.

Unele dintre actele normative aprobate marți se referă la reorganizarea ANAF, la reducerea schemei Secretariatului General al Guvernului, la acordarea unui ajutor financiar pentru compania TAROM, precum și la reglementarea circulației pe drumurile publice a trotinetelor electrice.

Comentarii