1 Decembrie, fără paradă militară

Ziua Națională a României de 1 Decembrie va fi pusă în acest an sub semnul pandemiei de COVID-19 cu care se confruntă țara. Pentru a evita întrunirea grupurilor mari de persoane, de această dată nu va avea loc parada militară obișnuită, iar publicul larg nu va putea participa.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

26.11.2020 - 23:34

Totuși, în Piața Arcul de Triumf din București, va fi organizată o ceremonie restrânsă, care ca va cuprinde o ceremonie de depunere a unei coroane de flori de către președinte, defilarea gărzii de onoare - Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, precum și survolarea zonei Arcului de Triumf de către aeronave militare, după cum a informat Președinția.

„Va fi, aşadar, o ceremonie scurtă, fără paradă militară şi, din păcate, fără participarea publicului larg. Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, fiindcă acestea accelerează răspândirea virusului. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm inclusiv de 1 Decembrie”, a transmis şeful statului.

Pe de altă parte, nici în orașul Unirii, Alba Iulia, nu vor fi ceremonii cu public, mai ales că municipiul se află în carantină și urmează să iasă de abia în noaptea 30 noiembrie – 1 decembrie. Restricțiile ar putea fi însă prelungite dacă numărul cazurilor de COVID-19 rămâne ridicat. Cu excepția slujbei de Te Deum și a ceremonialului militar de la Monumentul Unirii, celelalte evenimente nu vor avea loc cu public.

Comentarii