Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal

Societatea THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., înțelege importanța datelor dumneavoastră cu caracter personal și protejează confidențialitatea și securitatea acestora. În acest sens, vă furnizăm mai jos informațiile legate de prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în calitate de persoane vizate (utilizatori ai website-ului www.romanialibera.ro, www.casamea.ro , clienți, potențiali clienți, consumatori, potențiali consumatori) în cadrul prezentei Politici de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Totodată, această Politică  promovată de THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., are aplicabilitate asupra tuturor dispozitivelor utilizate în scopul accesării website-ului, dispozitive de tip smartphone, tabletă, televizor. În cazul în care nu sunteți de acord, parțial sau total,  cu termenii si conditiile legate de utilizarea acestora (expuse în acest document din punct de vedere al protecției datelor cu caracter personal dar și în termenii și condițiile generale, din punct de vedere al informatiilor confidențiale, drepturi de autor, etc.), vă rugăm să nu utilizati site-ul / site-urile noastre.

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată si completată, societatea THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., administrează în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizați, în contextul vizitării site-ului și achiziționării produselor noastre.

Prin bifarea faptului că sunteți de acord cu Termenii și condițiile / Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal veți putea continua să utilizați site-urile și serviciile noastre ulterior parcurgerii aceste Politici, în deplină conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

1. Scopurile pentru care colectăm și prelucrăm date cu caracter personal

THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., colectează și prelucrează date cu caracter personal în următoarele scopuri:

Administrarea, îmbunătațirea și realizarea serviciilor furnizate de site-ul www.romanialibera.ro,  www.casamea.ro,
Activități comerciale de vânzare, cuprinzând realizarea, administrarea și dezvoltarea vânzării, inclusiv vânzări online pe website-ul www.romanialibera.ro  www.casamea.ro, administrarea conturilor clienților, cercetare / studii de piață, statistică.
Reclamă, marketing și publicitate, activități de promovare a produselor și serviciilor THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., desfășurarea campaniilor promoționale, transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentului consumatorului.
Activități de post-vânzare, cuprinzând servicii de relații cu clienții, informarea utilizatorilor / clienților privind evaluarea produselor și serviciilor oferite (inclusiv evaluarea produselor pe website-ul www.romanialibera.ro, www.casamea.ro ) îmbunătățirea calității serviciilor noastre.
În scop probatoriu în legătură cu activitățile de mai sus și de arhivare.
2. Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrăm

Pentru realizarea scopurilor de mai sus prelucrăm urmatoarele categorii de date cu caracter personal:

Pentru administrarea, îmbunătațirea și realizarea serviciilor furnizate de site- urile www.romanialibera.ri,  www.casamea.ro
-       nume, prenume, adresa (domiciliu/reședința), e-mail, sex, data și locul nasterii, informații tehnice cu privire la dispozitivul vizitatorului – locatia acestuia, adresa IP, tipul de echipament hardware, informații în legătură cu intervalul orar precum și data la care a fost folosit website-ul , alte informații care rezultă din folosirea aplicațiilor de tip cookies;

 

Pentru mai multe informații legate de cookie-uri, vă rugăm consultați Politica privind utilizarea cookie-urilor disponibilă la urmatorul link www.romanialibera.ro, www.casamea.ro.

Pentru activități comerciale de vânzare, cuprinzând realizare, administrare și dezvoltare vânzare, inclusiv vânzare online pe website-ul www.romanialibera.ro, www.casamea.ro, administrarea conturilor clienților, cercetare / studii de piață, statistică:
-       nume, prenume, adresa (domiciliu/reședință), cod numeric personal, e-mail, sex, data și locul nașterii, seria și numărul cărții de identitate, date bancare, în scopul efectuării plății, adresa de livrare

Pentru reclamă, marketing și publicitate, activități de promovare a produselor și serviciilor THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., desfășurarea companiilor promoționale, transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentului consumatorului.
-       nume și prenume, sexul, data și locul nașterii, telefon/fax, e-mail, adresă (domiciliu/reședință),  obișnuințe/preferințe/comportament.

-       în plus, THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.,  prelucrează date constând în codul numeric personal și seria și numărul actului de identitate strict pentru identificarea câștigătorilor campaniilor promoționale și pentru conformarea cu cerințele legislației fiscale.

De asemenea, unele din aceste date sunt necesare ca indentificator unic al persoanei în funcție de tipul concursului/promoției/simulării ori jocului la care participă.

În scop probatoriu în legătură cu activitațile de mai sus și de arhivare: stocarea de date cu caracter personal menționate la scopurile de mai sus, în vederea menținerii evidențelor legate de activitățile desfășurate, pentru protejarea drepturilor în justiție și exercitarea altor drepturi conform legii și contractelor încheiate, îndeplinirea eventualelor cerințe de arhivare, în acord cu dispozițiile legale.
Datele cu caracter personal care beneficiază de un regim special de protecție cum ar fi codul numeric personal, seria și numarul actului de identitate, vor fi colectate și prelucrate în condiții limitative și în concordanță cu dispozițiile legale pentru asigurarea respectării regulilor aplicabile în domeniul protecției datelor cu privire la acestea.

Furnizarea datelor cu caracter personal este necesară pentru ca THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.,   să realizeze activitățile listate conform celor de mai sus. Un refuz din partea dvs. de a ne furniza aceste date ar putea atrage imposibilitatea din partea THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.,   de a vă furniza respectivele servicii, informații, de a răspunde solicitarilor sau de a realiza orice alte activități din cele listate mai sus.

Cui dezvăluim datele cu caracter personal
 

THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., poate dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal următoarelor categorii de destinatari:

-       partenerilor contractuali ai THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.,   (cum este cazul companiilor cu care THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.,  se află în relații de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre), furnizori de servicii (de marketing, curierat, servicii de plată / bancare, telemarketing sau alte servicii), inclusiv entități care asistă THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., în prelucrarea de date în calitate de împuterniciți, asiguratori, autorități publice (Parchet, Poliție, Instanțele Judecătorești și altor organe abilitate ale statului), în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate, altor companii din același grup cu THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.,   precum și dumneavoasră ca persoană vizată în contextul exercitării dreptului dumneavoastră de acces.

4. Transferul Datelor cu Caracter Personal în străinătate 

Prin transmiterea datelor dumneavoastră cu caracter personal către THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., acceptați (în măsura în care un acord din partea dumneavoastră este cerut de lege), ca datele dumneavoastră cu caracter personal:

- să fie incluse în baza de date THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., și ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate de către THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., inclusiv afiliații și colaboratorii săi pentru desfășurarea și/sau derularea activităților care se încadrează în scopurile de prelucrare de mai sus; acest consimțământ include și prelucrarea datelor legate de locația echipamentului dumneavoastră, conform celor menționate mai sus.

- să poată fi transferate de către THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.,  atât afiliaților săi precum și altei/altor entități din țară, conform informațiilor de mai sus, pentru desfășurarea de către acestea de activități proprii legate de promovare și marketing și alte activități conexe acestora.  

5. Prin citirea prezentei Politici ați luat la cunoștință de faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv:

de a fi informați cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, conform legii;
de acces la datele dvs. cu caracter personal;
de intervenție asupra datelor dvs. cu caracter personal;
de a nu fi supus unei decizii individuale cu caracter automat;
de a vă opune prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați rectificarea, actualizarea ori ștergerea datelor în condițiile  legii - în cazul datelor cu caracter personal prelucrate pentru scopuri de marketing direct, acest drept poate fi exercitat oricând, în mod gratuit și fără justificare;
de a vă adresa justiției în cazul în care s-au constatat încălcări ale legislației în materie.
Vă puteți exercita aceste drepturi trimițând un e-mail către [email protected] prin accesarea formularului de contact la adresa [email protected], sau ne puteți scrie la următoarea adresă de poștă: 

Bucuresti, Sector 3, Piata Unirii nr. 1, et. 5, biroul nr.9

Pe baza unei cereri scrise, datate și semnate, expediate pe adresa Bucuresti, Sector 3, Piata Unirii nr. 1, et. 5, biroul nr.9, vă puteți exercita, în mod gratuit, următoarele drepturi:

 - o dată pe an, să vi se confirme conform legii faptul că datele personale sunt sau nu prelucrate;

 - să accesați și să interveniți asupra datelor transmise;

 - să vă opuneți prelucrării datelor pentru motive întemeiate și legitime legate de situația lor particulară (cu excepția prelucrării de marketing direct, caz în care vă puteți opune oricând în mod gratuit și fără justificare)

 - să solicitați ștergerea datelor, cu excepția situațiilor prevăzute de lege.

Puteți să vă opuneți oricând și fără justificare, prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal în scop de marketing direct, prin trasmiterea către THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., (prin accesarea formularului de contact la adresa  de posta THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L. , : Bucuresti, Sector 3, Piata Unirii nr. 1, et. 5, biroul nr.9, sau de e-mail [email protected]), a unei solicitări scrise, datate și semnate în acest sens. În acest caz, solicitarea dumnevoastră va fi înaintată către personalul responsabil al THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.,  care gestionează aceste solicitări; este posibil să primiti un mesaj prin care se confirmă că opțiunea dumneavoastră a fost notată, precum și orice alte informații necesare, după caz.

De asemenea, puteți să vă opuneți oricând, din motive întemeiate și legitime, conform legii, ca datele care vă vizează să facă obiectul prelucrării de către THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., cu excepția cazului în care există prevederi legale contrare. În acest scop, puteți înainta catre THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.,  o cerere scrisă, datată și semnată, la adresa de poștă: Bucuresti, Sector 3, Piata Unirii nr. 1, et. 5, biroul nr.9, sau un e-mail la [email protected], sau accesând formularul de contact la adresa www.romanialibera.ro.  si în acest caz, solicitarea dumneavoastră va fi înaintată către personalul  care gestionează aceste solicitări și veți primi un răspuns din partea THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., și orice alte informații relevante legate de solicitarea dumneavoastră.

6. Prevederi speciale legate de minori

THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L. nu urmărește în activitățile sale de prelucrare de date, prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor. O atenție deosebită se acordă de către THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.pentru a se asigura că orice prelucrare a datelor cu caracter personal ale minorilor se realizează în conformitate cu cerințele legale și în cazuri strict determinate.

THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.nu realizează activități promoționale de marketing direct față de minori. 

Minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu li se permite solicitarea de servicii sau orice comunicații pe site-ul www.romanialibera.ro, www.casamea.ro,  sau altfel de la THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., ori participarea la concursuri sau campanii ale THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.,  decât dacă aceasta se realizează în numele minorului de către reprezentantul legal sau tutorele minorului în cauza, conform legii.

Minorii care au împlinit vârsta de 14 ani pot achiziționa produse sau servicii și solicita și primi comunicații de la THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L., numai dacă au acordul reprezentantului sau tutorelui legal, conform legii.

De asemenea, orice persoană care ne furnizează datele personale prin intermediul site-ului sau alte aplicații sau dispozitive acoperite de această Politica garantează ca este major, respectiv are capacitate deplină de exercițiu.

Orice colectare sau prelucrare de date cu caracter personal ale minorilor se va realiza numai în condițiile legii, și având în vedere cele de mai sus.

7. Durata prelucrării datelor va fi determinată în general de momentul exercitării dreptului dumneavoastră la opoziție, în condițiile art. 15 alin. 2 din Legea nr. 677/2001. Excepție: Pentru datele  declarate în cadrul serviciului call center, durata prelucrării datelor este de 5 ani, ca regulă, sau până la exercitarea dreptului de opoziție. De asemenea, THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L. , poate stoca datele cu caracter personal pe o astfel de durată mai îndelungată, în scop probatoriu și de arhivare.

Totodată, stocarea datelor personale pentru o perioada mai îndelungată de timp se poate realiza pentru realizarea de statistici, îmbunătățirea serviciilor, administrarea conturilor clienților, cercetare / studii de piață.

8. Alte informații

Vă rugam să verificati la fiecare utilizare a website-ului nostru prezenta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru a fi tot timpul informați în legatura cu aceasta.

La încheierea operațiunilor de prelucrare, datele înregistrate vor putea fi transferate, integral ori parțial, oricărei alte persoane juridice cu respectarea legislației speciale în vigoare, în condițiile în care acestea vor fi folosite în scopuri similare cu cele prevăzute în acest document.

Pentru înregistrarea eronată a datelor personale cauzată de softul de indexare a datelor, THE NOVA GROUP INVESTMENTS PRESS S.R.L.,  nu își asumă nicio responsabilitate. 

 

Ne puteți adresa orice solicitare de detalii la datele de contact menționate mai sus.