Voiculescu, savant de renume mondial la el în birou

Laurențiu Mușoiu 08.04.2021 - 00:04
Laurențiu Mușoiu

Țările civilizate din Europa folosesc testele non-invazive pentru infectarea cu Sars COV 2 în școli.

Share

În România acest lucru nu este posibil, deoarece ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, consideră că aceste teste nu sunt bune.

Evident, nu trebuie să punem la îndoială faptul că ministrul Voiculescu este un adevărat expert, pe lângă specialiștii din Germania și nu a avut nevoie nici măcar de studii pentru acest lucru.

Între timp, în țara noastră, continuă conflictul dintre ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și Vlad Voiculescu, o dispută în care marii perdanți sunt elevii și cadrele didactice.

Ministrul Cîmpeanu devine un nou Meșter Manole, care vede toate măsurile pe care încearcă să le impună în școala românească erodată de COVID-19 năruite peste noapte de colegul său de guvern de la Sănătate.

Se plânge șeful Educației că DSP-urile, aflate în subordinea Ministerului Sănătății, s-au “mișcat mai greu” și au îngreunat campania de testare din școli.

Au îngreunat și campania de vaccinare.

De fapt, ministrul Voiculescu îngreunează foarte mult revenirea la un proces didactic eficient în școlile din România.

Se mândrea Sorin Cîmpeanu că a menținut activitățile în grădinițe pe timpul vacanței prelungite de primăvară.

Bucuria are șanse mari să fie de scurtă durată, deoarece asul este tot în mâneca lui Voiculescu, fiind necesară aprobarea DSP-urilor pentru deschiderea grădinițelor.

Ministrul USR PLUS al sănătății nu se crede mai deștept decât toți europenii doar în privința testelor non-invazive, ci și în privința purtării măștii de protecție de către elevi în sala de sport.

Părinții și elevii nu au însă motive de îngrijorare, doar pentru că viitoarele generații sunt ținute departe de școală.

Însuși ministrul Sănătății este un exemplu foarte bun că în carieră poți urca foarte repede până la nivelul cel mai înalt, fără să ai nevoie de studii.