11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiVoiculescu bate Cîmp(ii)eanu cu vaccinarea din școli

Voiculescu bate Cîmp(ii)eanu cu vaccinarea din școli

Lucrurile au început să se miște ceva mai bine, dar vorbim de o mare întârziere.

Am văzut mesajele transmise de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care atenționa DSP-urile să fie pregătite pentru testarea în masă a elevilor și care sublinia că 60.000 de angajați din învățământ doresc să se vaccineze anti-COVID-19 săptămâna viitoare.

Nu auzim nimic însă de la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care, teoretic, este responsabil de campania de vaccinare și care, nu s-a gândit sau nu a fost capabil să prioritizeze imunizarea cadrelor didactice la noul coronavirus.

Mesajele ministrului Educației sunt mici săgeți prin ceață aruncate către Vlad Voiculescu.

Cu siguranță Cîmpeanu nu se simte prea bine ca nemulțumirile cadrelor didactice care nu au acces la vaccin să fie îndreptate către el și le mai amintește din când în când angajaților din învățământ de existența DSP-urilor, că acestea se află sub Ministerul Sănătății, și, evident, rolul crucial pe care îl au în campania de imunizare.

Este clar că Vlad Voiculescu este mărul discordiei în coaliția de guvernare.

Cu siguranță sunt membri PNL care sunt mult mai vehemenți împotriva lui Voiculescu decât Sorin Cîmpeanu, dar în fața revoltei cadrelor didactice, acesta se află în prima linie.

Vă imaginați ce sulițe zburau de la Ministerul Educației către Voiculescu dacă șef al Învățământului era alt liberal, să spunem Nelu Tătaru?

Surse din Ministerul Educației subliniază “frustrarea” lui Sorin Cîmpeanu față de “ajutorul” pe care îl primește de la colegul Vlad Voiculescu.

Și totuși, doar de curiozitate: ce argumente mai are domnul Voiculescu pentru a nu-și preda mandatul de ministru al Sănătății?

Oricum, se pare că identificarea scuzelor de acest gen sunt principala, dacă nu unica, sa preocupare.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Cheltuielile statului cresc, deficitul bugetar este tot mai mare. Ce spun guvernanții?

În primele două luni ale anului, deficitul bugetar a urcat la aproape 29 de miliarde de lei, adică 1,67% din PIB. Spre comparație, în...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă