Veste bună pentru elevii silitori cărora le-a lipsit școala

Laurențiu Mușoiu Actualizat: 11.06.2021 - 00:50
Laurențiu Mușoiu

Elevii dedicați, care vor ca rezultatele lor bune la învățătură, mai ales după o perioadă extrem de dificilă, în care au fost ținuți departe de școală , prin măsurile luate pe timp de pandemie, au, acum, un motiv de bucurie.

Share

Guvernanții au decis să permită organizarea festivităților școlare pentru finalul anului școlar.

Practic, după un an de distanțare, comunitatea școlară poate fi din nou întregită, dascălii, elevii și profesorii având posibilitatea de a celebra împreună depășirea unei perioade difcile și, în aceeași măsură, tristă pentru școala românească.

Ce-i drept, nu va fi posibil ca toți părinții sau alte rude ale elevilor, dornice să asiste la încununarea succesului copiilor, vor avea posibilitatea să particepe la festivități, fiind impuse mai multe condiții.

Vaccinul anti-COVID-19 efectuat va fi asul din mânecă pentru adulții care vor să-i însoțească pe elevi la festivitățile de premiere.

Am avut deja posibilitatea să văd mai mulți absolvenți de clasa a XII-a, cei care încheie anul școlar mai repede, fiind în așteptarea examenului maturității, participând la festivități de încheiere a liceului.

Este un moment important în viața oricărui individ și a fost trist pentru generația anterioară, care a fost vitregită de o asemenea amintire.

Ne mai rămâne doar să sperăm că nu vom mai avea parte de un nou episod similar cu pandemia COVID-19 și că școala românească a învățat ceva din această experiență și va fi mult mai pregătită într-o eventuală dată viitoare.

Felicitări absolvenților pentru că au reușit să răzbească în condițiile vitrege ale sistemului educațional românesc nimicit de pandemie și mult succes la examenele naționale!