5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiTraian Băsescu îl poate trimite pe Nicuşor Dan în irelevanţă

Traian Băsescu îl poate trimite pe Nicuşor Dan în irelevanţă

PNL ar vrea să absoarbă PMP, partid coleg în Partidul Popular European.

Bătrânul lup de mare, Traian Băsescu, s-a prins de şmecherie. Prezent în emisiunea maestrului Horia Alexandrescu, a anunţat că la o oră după publicarea listelor de candidaţi comuni ai PNL-USR-PLUS va intra în cursă, pentru că “nu poate lăsa partidul la greu.”

O candidatură a lui Traian Băsescu pentru postul de primar general l-ar trece pe Nicuşor Dan, direct, în irelevanţă.

Dan Barna execută ce i se comandă

Dacă iniţial Partidul Mişcarea Populară ar fi dorită să-l propună pe controversatul Ştefan Florescu, drept candidat comun al forţelor de dreapta pentru sectorul 6, la refuzul în bloc al peneliştilor şi al useriştilor, Eugen Tomac a scos din plic numele lui Mihail Neamţu, autopropulsat “lider conservator,” pentru sectorul 3. Nici acesta n-a fost pe plac lui Dan Barna, un lider care controlează greu filiala USR Bucureşti.

Pacea de la Bucureşti, tulburată înainte de semnarea actului

Între PNL şi USR-PLUS s-ar fi aşternut Pacea de la Bucureşti, într-o nouă variantă.

Negociatorii au ajuns la un oarecare acord  – candidat comun la Primăria Capitalei, adică Nicuşor Dan și pentru primăriile de sector, tot la „comuni,” dar liste separate la Consiliul General al Municipiului București și Consiliile locale ale sectoarelor.

Negocierile la ora actuală arată “use.” 3-3. Trei candidaţi liberali şi trei userişti. USR va avea candidați la 1, 2 și 4, iar PNL la 3, 5 și 6.

Liberalii au făcut ultra concesii useriştilor. Au cedat locul lui Dan Cristian Popescu, viceprimar actual al sectorului 2, în favoarea usr-istului Radu Mihaiu și la candidatul de la Sectorul 5, Dan Croitoru, care va fi înlocuit de un alt liberal – Cristian Băcanu. Te doare capul!

Lumea bună ştie. Concertul “Maroon 5” a trimis-o pe Clotilde Armand 4 ani în vacanţă

Conform surselor de presă, PNL era dispus să renunţe şi la candidatul de la sectorul 3, în favoarea celui propus de PMP, ca să stingă elanul lui Băsescu, dar USR s-a opus.

Dacă liberalii au acceptat-o pe Clotilde Armand, împotriva căreia în 2016 au scos biletele de la „Maroon 5”, pe care le-au dat useriştilor din secţiile de vot pentru a merge la concert, useriştii nu au fost de acord cu Dan Cristian Popescu, cotat, zice el, la 40%, bine lucrat de filiala neomarxiştilor de la 2, dar şi de cea din propriul partid.  

Astfel, negocierile sunt de departe încheiate. La presiunea USR Bucureşti, care pretinde că partidul lor e mai bine cotat în Bucureşti decât PNL, lucrurile se mai pot schimba. Liderii din capitală ai partidului lui Barna ar tinde spre o candidatură pe cont propriu, pentru că “se simt mari şi tari.”

 Vocile lumii:

Traian Băsescu, la emisiunea lui Horia Alexandrescu, de pe Canal 33: “PNL-ul face în momentul de față presiuni pe candidații PMP, să nu mai candideze și să vină la ei sau să candideze în numele  lor. PMP-ul a primit chiar oferte deschise să vină la fuziune cu PNL-ul, dar acest lucru nu se va întâmpla niciodată!”

 

 

Insistenţa conducerii liberale de a-l susţine pe Nicuşor Dan, privită din toate părţile, e total suspectă. El a fost lansat pe orbita politică de către un serviciu secret. E limpede ca “bună ziua” că vechiul sau noul său stăpân îl vrea cu tot dinadinsul. Cu ce sunt oare şantajaţi liderii PNL de au înghiţit pe nemestecate bucata salvaţionistă? E un mister.

 “Pacea de la Bucureşti,” aruncată în aer de către PMP

 În cadrul emisiunii de pe Canal 33, moderată de Horia Alexandrescu, Traian Băsescu a povestit cum va încurca ploile cumetriilor liberalo-useriste. A şi aruncat torpila: Nicuşor Dan este sabotat din interiorul USR, cu toate că filialele formaţiunii, băşcălitor definite de „Unitate” de dreapta, sunt conduse de foştii colegi din Uniunea Salvaţi Bucureşti.

Te ia cu ameţeli!

Să recapitulăm! PNL a dat-o şi pe mama şi pe tata usereului din ambiţia de a-l susţine pe Nicuşor Dan.

Salvatorul căzut pe câmpul tactic

Încă de la început, desemnarea lui Nicuşor Dan, unic candidat al “dreptei,” a fost cusută cu aţă albă. Ditamai partidul lui Brătianu nu avea o personalitate pe care să o arunce în luptă?

Caporalul trimis la luptă are în raniţă bastonul de făcut clăbuci

Insistenţa conducerii liberale de a-l susţine pe Nicuşor Dan, privită din toate părţile, e total suspectă. El a fost lansat pe orbita politică de către un serviciu secret. E limpede ca “bună ziua” că vechiul sau noul său stăpân îl vrea cu tot dinadinsul. Cu ce sunt oare şantajaţi liderii PNL de au înghiţit pe nemestecate bucata salvaţionistă? E un mister.

Penajul papagalului şi cuburile de gheaţă

Numai că vine din spate Traian Băsescu, supărat că nu a participat la negocierile pentru “Pacea de la Bucureşti” şi strică penajul papagalului, scos drept “soluţie salvatoare.”

Dacă PMP nu va fi primit în ceas de seară în pseodo alianţa de comitet PNL-USR-PLUS, fostul primar general, cunoscut pentru modul cum jonglează cuburile de gheaţă, îl va înghiţi pe poreclitul Neicuşor Ban (pentru că nu-şi justifică o parte din avere şi pentru că DNA nu a continuat ancheta cu fondurile frauduloase folosite de defuncta USB, semn de ordin dat la ceas de seară de la Garnizoană) cu fulgi cu tot. Nici nu se va simţi cum se îneacă în propria salvare, cel ce va rămâne în istoria Bucureştiului „speranţa născută moartă”.

Cât despre peisajul electoral al Bucureştiului va fi ca drumul de pe pasajul de la Basarab. Închis într-un semafor. Verdict aşteptat. Rămâne cum s-a stabilit. “Firea oamenilor.”

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă