4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiTrădare numele tău e Ponta şi prenumele Negoiţă

Trădare numele tău e Ponta şi prenumele Negoiţă

Pentru a comenta trebuie mai întâi să vedem textul.

“Să ne ferească Dumnezeu de oamenii care sunt în stare să calce pe cadavre, pe orice sentiment, pentru propriile ambiţii, trufii, egoisme supranumite “principii”.

Cei care sunt obişnuiţi să-şi vândă şi familia, şi prietenii sunt mieroşi, când au nevoie de tine şi cruzi când nu le mai serveşti noului interes.

Lupii singuratici, semi-zeii, trufaşii pur-sânge sunt cei mai periculoţi indivizi.

Feriţi-vă! Feriţi-vă! Fugiţi de oamenii linguşitori care vă trădează, zâmbind de satisfacţie.

Ce nu ştiu aceşti inşi este că, strecurându-se în viaţă prin trădări, nu-ţi vor putea cumpăra cu niciun regat titlu de nobleţe!

Cea mai josnică ticăloşie a omului este trădarea, zicea un înţelept! Să-i credem pe înţelepţi…”, sunt câteva “gânduri la final de zi” ale Gabrielei Firea, care au produs destule mirări şi normal căutări.

Cine sunt trădătorii care au supărat-o?

Se zice că urâm trădarea, dar trebuie să-i ştim pe trădători.

Pentru a-i înţelege supărările, cel mai simplu e să facem un studiu de climat politic.

Ieri, ca o coincidenţă, Robert Negoiţă, deşi anunţat de către Marcel Ciolacu, posibil membru al echipei sale de conducere a PSD, după Congres, a decis să iasă public şi să declare că nu mai candidează din partea PSD la viitoarele alegeri locale. Nu părea furios pe preşedintele interimar, ci pe „căpușele şi hienele cu dinți rânjiți”ale lui Dragnea.

Dar….  

Să fie supărarea Gabrielei Firea inspirată din afirmaţia subterană a lui Negoiţă, în timp ce-i adresa preşedintelui interimar Ciolacu rugămintea să-l înţeleagă că “nu poate veni să facă echipă cu astfel de oameni (inclusiv echipa de la Bucureşti)”?

Din altă perspectivă, recentul anunţ al deputatului Adrian Ţuţuianu, trădător al PSD, mutat la Pro România, potrivit căruia Victor Ponta ar putea candida la primăria capitalei, ar putea fi o alt motiv al ieşirii atât de virulente a Gabrielei Firea.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, tot ieri (câtă coincidenţă?) a declarat că partidul său va depune liste de candidaţi în toate judeţele şi în marile oraşe pentru că “nu se poate ascunde sub fusta cuiva.”

Dacă ar fi mai multe fuste în administraţiile locale, am neglija referirea făţişă la Gabriela Firea.

 

Vocile lumii

Epistolarul robului Negoiţă către prea cucernicul Ciolacu: “ Îţi apreciez dorinţa de a încerca reformarea acestui partid şi vocaţia de Don Quijote. Dar îmi rezerv dreptul ca, în acest moment, să nu îţi fiu Sancho Panza în această luptă, cred eu, cu morile de vânt. Nu te supăra pe mine, pur şi simplu nu mă mai regăsesc alături de oamenii despre care am făcut vorbire, nu pot veni să fac echipă cu astfel de oameni (inclusiv echipa de la Bucureşti). Ar însemna să renunţ la tot ceea ce am susţinut şi la toată lupta pe care am dus-o în ultimii ani.”

Stăpânii pădurarilor nu o mai vor pe Firea şi au trimis argaţii să lupte cu Coana Mare. Ştiu că leşurile lor vor rămâne pe câmpul de luptă, dar execută şi ei ordinul, că doar nu sunt singuri pe lume

 

La ordin sau din răzbunare, Ponta îl ajută pe Nicuşor Dan

Lumea s-a obişnuit cu mârlăniile “cârlanului” (poreclă dată de Băsescu n.a.). Numai de bun simţ, de consecvenţă şi loialitate nu poate fi acuzat Victor Ponta, unul dintre politicienii sloboziţi de pădurea din stânga, cum intri în Bucureşti.

Până şi un copil obişnuit să se uite la ştirile politice înţelege că retragerea strategică a lui Negoiţă este făcută doar pentru ca el să organizeze asaltul asupra redutei lui Firea.

“Fugiţi de oamenii linguşitori care vă trădează, zâmbind de satisfacţie”, a scris edilul şef al Capitalei. Cine are stilul linguşitor şi te trădează zâmbind? Nu Ponta. Aici e clară descrierea lui Negoiţă.

Abil politruc, Victor Ponta nu se va arunca în lupta pentru Bucureşti pentru a se face de râs cu un 10%. Îl va trimite cu artileria de zoaie şi de lături pe fostul pupător de mâini ale purtătoarei de fustă.

Acum înţelegeţi de ce loialitatea e un principiu mort în politica dâmboviţeană?

Fără PSD, Robert Negoiţă era un oarecare investitor imobiliar, printre mulţi alţi rechini din domeniu. Nu ar fi primit simbrie de demnitar. Ar fi fost o biată calfă de templul din Afumaţi, nu al lui Radu Vodă, ci al venerabilului pădurar.

Dar care sunt supărările lui Victor Ponta de s-a lansat în aşa o ofensivă electorală?

A cerut 40 de locuri pe listele PSD, potrivit unor surse. Teribilist din fire şi aprig la mânie, bărbat deloc galant, s-a aruncat asupra unei femei, pe care până mai ieri o tot suna şi-i dădea bineţe.

Încă o probă, dacă mai vreţi, că Pro România e partidul Pădurilor reunite.

Stăpânii pădurarilor nu o mai vor pe Firea şi au trimis argaţii să lupte cu Coana Mare. Ştiu că leşurile lor vor rămâne pe câmpul de luptă, dar execută şi ei ordinul, că doar nu sunt singuri pe lume.

Nicuşor Dan nu se poate susţine singur nici la acţiunea de diureză. Şi acolo are nevoie de un însoţitor. Pentru că singur nu bate pe nimeni i s-au inventat bătăuşii de ocazie.

Neavând pe nimeni alături de el, creatorii brandului Neicuşor Ban, neavând pe altcineva disponibili, i-au scos pe Negoiţă şi pe Ponta în chip de vechili care să tragă primei doamne a Bucureştiului covorul de sub picioare.

Cât despre bărbăţie şi virtute, să nu vorbim de funie în casa spânzuratului.
Dacă-l rogi pe Ponta să te treacă strada, rişti să te arunce sub maşină, aşa din pofta de a mai ucide pe cineva.

Poate că întrebarea pare idioată. Dar dacă Ponta îşi desemnează candidat la Primăria Capitalei sau oriunde prin ţară, pe unde mai sunt primari PSD, doar de dragul de a mai zdrenţui zestrea acestora electorală, cine drac’ îl mai susţine pe el în 2024 la preşedinţia României? Sau totul nu e decât o jonglerie a pădurii de stânga, cum vii dinspre Ploieşti?

 

P.S.

Aseară, prezentă în studioul Antenei 3, Gabriela Firea a spus că nu mai candidează pentru al doilea mandat dacă cei care ar putea-o concura pe partea de centru-stânga, respectiv Robert Negoiță sau Victor Ponta, s-ar situa peste ea în sondaje. Deci misterul numelelor trădătorilor a fost desluşit azi noapte târziu.

Comentariul a fost scris cu 24 de ore înainte.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă